Zlatni atletičari AK Moslavine na prijemu kod gradonačelnika

Gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić organizirao je prijem za mlade atletičare AK Moslavine.
Uz mlade, iznimno uspješne sportaše, prijemu su prisustvovali i njihov trener Ivan Desić te pročelnik ureda gradonačelnika Robert Kolenc.

Najuspješniji mladi sportaši predstavili su i svoje recentne rezultate. Karlo Ciban dvoranski je državni seniorski prvak na 1500 m, Florijan Rožić ovogodišnji je osvajač dvije zlatne i dvije srebrne medalje na državnim prvenstvima za juniore.

Tu je i Marko Pavičić, mlađi kadetski vice prvak Hrvatske.

Mlada Petra Mišljen osvajačica je dvije zlatne medalje na državnim prvenstvima za mlađe juniorke i juniore te je pozvana u Reprezentaciju Hrvatske za mlađe juniorke. To su mladi uspješni atletičari koji će sudjelovati na Prvenstvu Balkana u Kraljevu.
 

Trener AK Moslavina Ivan Desić istaknuo je kako je zbog korona virusa bilo otežano trenirati, no unatoč tome uspjeha nije nedostajalo. „Na prvenstvima Hrvatske osvojili smo do sada 12 zlatnih medalja, 5 srebrnih te za sada ni jednu brončanu. Sve smo to ostvarili u razno raznim kategorijama, od limača do seniora. Do kraja godine imamo još dosta nastupa gdje očekujemo da ćemo ispuniti naša očekivanja, pogotovo na Prvenstvu Hrvatske na kojem smo oduvijek najpoznatiji, najjači klub u Hrvatskoj, a čak i šire. Imala je Kutina prekrasnih talenata, ali nismo imali uvjete, a sada se uvjeti poboljšavaju što je vidljivo na našim rezultatima jer smo s novom stazom dobili širinu i bolje uvjete treniranja“, rekao je Ivan Desić.
Što se tiče samih ulaganja u sport i mlade na području Kutine, gradonačelnik Zlatko Babić osvrnuo se i na adaptaciju dvorane IV u Sportskom centru Kutina.

„Grad Kutina može biti sretan što ima toliko mladih i uspješnih sportaša. Dobro je što smo kao Grad realizirali projekt izgradnje atletske staze u gradu Kutini te se nadam i u budućnosti izgradnji ostalih objekata koji će doprinijeti kvalitetnijem radu sportskih klubova i sportaša. Za poboljšanje uvjeta treniranja, sada nam je u prvom planu uređenje dvorane IV u kojoj vježbaju atletičari jer je ona prije nekoliko godina stradala u požaru. Pripremili smo projektnu dokumentaciju, rezervirali financijska sredstva te se nadam kako ćemo vrlo brzo krenuti u realizaciju tog projekta adaptacije. Drago mi je što sam se danas susreo s mladim atletičarima, razgovarao o njihovim treninzima te planovima za budućnost. Ovim putem im još jednom želim puno uspjeha u daljnjim natjecanjima kojih će biti ove godine, ali i svim budućim“, rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.
Mladi sportaši kroz razgovor su se osvrnuli na svoje ciljeve i treniranje ovako zahtjevnog sporta. Petra Mišljen atletiku ne smatra napornom i svakodnevne treninge vidi kao zabavne. S njom se slaže i budući fizioterapeut Florijan Rožić koji se nada radu s atletičarima, a svoje prikupljeno znanje kao sportaš upotrijebit će za boljitak sportaša i sporta, ponajprije atletike.