Učenički dom Kutina i dalje besplatan – za jesenski rok ukupno 11 slobodnih mjesta

Učenički dom Kutina u ljetnom upisnom roku upisao je 25 novih učenika i učenica, uglavnom prvih razreda srdenje škole. Za jesenski upisni rok ostalo je 7 slobodnih mjesta za učenike prvih razreda, od toga 6 mjesta za mladiće i 1 mjesto za djevojke. Za učenike drugih, trećih, četvrtih i petih razreda za jesenski upisni rok ostalo je 4 slobodna mjesta i to za mladiće.

Jesenski upisni rok počinje prijavama za upis od 27.8.2021. do 31.8.2021., objava konačnih ljestvica poretka je 2.9.2021. i upis u Učenički dom Kutina odvijat će se 3.9.2021. elektroničkim putem ili osobno.

Od ove školske godine po prvi puta učenici prvih razreda srednjih škola prijavljuju se i upisuju elektroničkim putem preko mrežnog stranice informacijskog sustava prijava i upisa u učenički dom (ISPUUD) preko domovi.e-upisi.hr., kao i u sve domove u Republici Hrvatskoj. U  svakom upisnom roku kandidat može prijaviti najviše 4 odabira učeničkih domova.

Učenici drugi, trećih, četvrtih i petih razreda (novi učenici u Domu) upisuju se na dosadašnji način, dakle ili osobnim dolaskom ili slanjem dokumenata potrebnih za upis na mail adresu Učeničkog doma.

Natječaj za prijam učenika u Učenički dom Kutina u kojem se oglašavaju broj slobodnih mjesta i uvjeti za prijam u novu školsku godinu Učenički dom javno je objavio na svojim mrežnim stranicama i oglasnoj ploči 18.6.2021.

Kako nam je rekla ravnateljica doma Vesna Vuković,  Odlukom župana SMŽ Ivana Celjaka, Sisačko-moslavačka županija i dalje će sufinancirati troškove smještaja i prehrane u Učeničkom domu Kutina za sve učenike koji pohađaju Dom u školskoj godini 2021./2022., što znači da preuzimaju troškove koje snose roditelji ili skrbnici i da je dom za sve učenike besplatan.
U dom su se upisali učenici raznih usmjerenja, među kojima i novog usmjerenja – farmaceutskog tehničara u Tehničkoj školi Kutina. Najviše učenika je iz Sisačko moslavačke županije, ali imamo učenika i iz Bjelovarsko-bilogorske, Brodsko posavske, Požeško-slavonske, Zagrebačke, te Virovitičko-podravske županije.

„Moramo naglasiti da i sljedeće školske godine imamo učenike koji iz Učeničkog doma Kutina svakodnevno putuju u srednje škole u Sisku i Novskoj, a to su smjerovi-tehničar za razvoj video igara, nautičar unutarnje plovidbe, farmaceutski tehničar, pomoćni stolar, dakle smjerovi koje mi nemamo u školama u našem Gradu“, dodaje Vesna Vuković.
Što se tiče situacije s COVID-om 19 pratile su se sve epidemiološke mjere i preporuke , te se postupalo u skladu s protokolom i preporukama HZJZ i Ministarstva znanosti i obrazovanja.