“Sportski praznici” za učenike osnovnih škola

Kako bi učenici mogli svoje praznike provoditi u znaku sporta, rekreacije i novih iskustava, Hrvatski školski sportski  savez u suradnji sa županijskim školskim sportskim savezima i uz potporu Ministarstva turizma i sporta pokrenuo je projekt pod nazivom „Sportski praznici”. U sklopu tog projekta se u Kutini, u Osnovnoj školi Vladimir Vidrić održavaju sportske radionice pod stručnim vodstvom kineziologa, odnosno učitelja tjelesne i zdravstvene kulture. Radionice su organizirane za učenike od 1. do 8. razreda, neovisno o tome koju školu u Kutini inače pohađaju.


Spomenute radionice obišao je gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić u društvu ravnateljice OŠ Vladimira Vidrića Snježane Cohe. Tim putem razgovarali su i s dječacima i djevojčicama koji su se uključili u sportske praznike o tome sviđa li im se provoditi praznike na ovaj način. 

„Naša škola Vladimira Vidrića iz Kutine i ovoga puta se odazvala programu Hrvatskog školskog sportskog saveza. Izrazito podržavamo kao škola ovaj projekt jer vidimo kako je djeci potreban jedan takav način druženja, naročito za vrijeme praznika kada bi možda bili u kućama, na računalima, mobitelima ili laptopima. Pošto su naša djeca jako motivirana, morali smo organizirati dodatne 2 grupe tako da sada imamo 4 grupe koje pohađaju Sportske praznike. Imali smo velik broj prijavljene djece te mogu reći kako su djeca uvijek zainteresirana za takve vrste programa, a na nama odraslima je da ih animiramo, odnosno smislimo kvalitetne programe. Ove godine smo mi jedina škola na području Kutine koja je uključena u ovaj projekt, a nadamo se kako će se na godinu i ostale škole priključiti“, rekla je ravnateljica OŠ Vidrić Snježana Coha. 


„Drago mi je što u našoj Osnovnoj školi Vladimir Vidrić imamo projekt Sportski praznici u kojem sudjeluje preko 300 djece iz svih osnovnih škola s područja Grada Kutine. Ovaj projekt djeci pruža druženje, zabavu i rekreaciju u ovo doba praznika te se nadam kako će neki od njih otkriti i neke nove sportske discipline koje bi ih mogle zanimati,“ rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.Noa Pomper iz OŠ Vidrić rekao je kako se zabavlja na Sportskim praznicima. „Super mi je, zanimljivo, igramo različite igre, štafete, nogomet i rukomet, možemo birati što ćemo igrati  te svaki dan naučimo nešto novo. Naučio sam jednu novu igru paintball, ali ne s puškama, nego s loptama. Ovi su praznici bolji nego da sam na računalu kod kuće“, zaključio je Noa. 

Renata Hoško, također iz OŠ Vidrić izrazila je oduševljenje ovakvim praznicima. „Puno se igramo i bolje je nego da smo doma. Ja bih da se doda još puno gimnastike“, rekla je Renata. (www.kutina.hr)