Pretposljednja Ljetna razbibriga

Jučer, 27. srpnja u Kutini u Parku kestenova održana je pretposljednja ovogodišnja Ljetna razbibriga koja je, kao i svakog utorka i četvrtka ovoga mjeseca, bila puna aktivnosti, igre i raznih zanimacija za djecu i mlade.

Sa svojim jučerašnjim programom Pučko otvoreno učilište Kutina, Vatrogasna zajednica grada Kutine, Stolnoteniski klub Kutina, Ekološka udruga Zelena Moslavina i Biciklistički klub Kutina privukli su brojnu djecu i mlade.
 Pučko otvoreno učilište Kutina pripovijedalo je “Čudnovate zgode šegrta Hlapića” u novoj i vrlo zanimljivoj “kamishibai” tehnici pomoću male drvene pozornice u kojoj se nižu slike iz priče.

Vatrogasna zajednica grada Kutine (DVD Husain) u radionici „Kako je biti vatrogasac?“ za djecu je pripremila razne zadatke u vidu igre kako bi im približila vatrogastvo i njihova iskustva.
 Stolnoteniski klub Kutina organizirao je radionicu Mala škola stolnog tenisa u kojoj su djeca imala prilike okušati se u stolnom tenisu, a potom i u natjecanju unutar kojeg je svako dijete imalo priliku osvojiti malu zanimljivu nagradu.
 Ekološka udruga Zelena Moslavina održala je ekološku radionicu recikliranja papira kojom se djecu upoznalo s metodom izrade novih stvari od starog papira i vode.
 Biciklistički klub Kutina potaknuo je posjetitelje na zanimanje za biciklizam predavanjem o sastavnim dijelovima i vrstama bicikala.
 Sljedeća Ljetna razbibriga, koja će ujedno biti i posljednja ovogodišnja Ljetna razbibriga, održat će se u četvrtak, 29. srpnja od 18:30 sati u Parku kestenova gdje će djeca, mladi i odrasli moći provesti zabavnu večer uz “Cirkus pod kestenovima” u kojem igraju Nikolina Majdak i Mario Miličić.
 Mali travnjak pod krošnjama starih kestenova postat će prava pravcata pozornica za igru, veselje i isprobavanje cirkuskih vještina koje smo oduvijek željeli znati. Bit će tu kolutova za žongliranje, tanjura za vrćenje, lopti za bacanje, a oko će razveseliti i pokoji šareni balon.
A kad se malo umorimo, imat ćemo priliku pogledati i cirkuski show: 
Veseli cabaret za djecu u kojem dva komična lika miješaju svoje cirkuske vještine sa šeprtljavostima, te uvježbane trikove s onima koji nikako ne žele uspjeti, pogotovo kad ih jedan drugome stalno kvare. No oni se zapravo vole, i žele se dobro zabaviti i proveseliti, zajedno sa svima koji im se pridruže. (www.kutina.hr)