Gradonačelnik Kutine u posjetu OPG-u Lukač iz Brinjana

Gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić u društvu direktora Razvojne agencije Mrav Tomislava Kojundžića i njegove zamjenice Maje Jankoski obišao je OPG Lukač u Brinjanima.
OPG Lukač bavi s primarnom poljoprivrednom proizvodnjom – stočarstvom (uzgoj ovaca) i biljnom proizvodnjom (uzgoj žitarica i voća).

Osim primarne poljoprivredne proizvodnje i prodaje poljoprivrednih proizvoda, ovaj OPG pruža i ugostiteljske usluge s  ciljem boljeg korištenja proizvodnih kapaciteta, povećanja dohotka domaćinstva te osiguranja egzistencije članova poljoprivrednog gospodarstva. Na ovom se OPG-u može prenoćiti, kušati domaća jela i pića iz domaće proizvodnje te se nadasve odmoriti u prirodi.

Uz sve to, vlasnik OPG-a Lukač planira razviti svoju djelatnost te urediti iznutra i izvana Ruralne kuće za odmor, dodatno urediti okoliš i izgraditi bazen uz niz popratnih sadržaja.
 

Prijavom na natječaj 6.3.1. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” dodijeljena su im bespovratna sredstva u iznosu od 15.000€ koja su se koristila za modernizaciju i unapređenje poljoprivredne proizvodnje na OPG-u, odnosno nabavku električnih  škara sa zaštitnom rukavicom, traktora kosilice, rotacijske kosilice, kultivatora u 2 reda, malčera, sijačice, rotacijske freze, pluga i tanjurače. (www.kutina.hr)