Promocija knjige Tomice Kristića: „Putovanje u Međuzemlje“

U kutinskoj Knjižnici i čitaonici sinoć je predstavljena knjiga putopisca Tomice Kristića pod nazivom „Putovanje u Međuzemlje“.
  Riječ je o inspirativnoj priči mladog putnika koji je odlučio slijediti svoje snove na putovanju dugom tri godine i 9 mjeseci. Napustio je kontinent i siguran život te odlučio otputovati na drugi kraj svijeta stopirajući. Prešao je tako 40.000 km kroz 25 država, penjao se na Himalaje, pješačio pustinjama Bliskog istoka, živio u budističkim samostanima.

Na ovom neobičnom putovanju Kristić je susreo zanimljive ljude, bio u raznim životnim situacijama koje su ga dodatno osnažile, ali i promijenile. Tada je upoznao je i svoju životnu partnericu Lucy Nguyen iz Vijetnama koja je također sudjelovala u promociji knjige.
 

Svoje putovanje do Novog Zelanda vjerno je dočarao svim zainteresiranim posjetiteljima na turneji tijekom koje multimedijalnim putem promovira knjigu koja se temelji na proživljenim događajima. Promocije se održavaju u brojnim hrvatskim gradovima od Zagorja, do Slavonskog Broda, među kojima je bila i Kutina.
 

Autora je kutinskoj publici predstavila ravnateljica Knjižnice, Suzana Pomper, a posjetitelji su jedva dočekali promociju nekog putopisa budući da su izvjesno vrijeme zbog koronavirusa bili uskraćeni, kako za okupljanje na kulturnim zbivanjima, tako i za putovanja.