Velik dio građana primio cjepivo protiv COVID-a 19

Tijekom jučerašnjeg cijepljenja u Petrokemiji gdje se cijepilo oko 500 radnika Petrokemije, ali i njihovih poslovnih partnera, dr. Marija Starčević, epidemiologinja kutinske Ispostave HZJZ izrazila je zadovoljstvo što je značajan broj građana na širem području Kutine procijepljen.
  „Mi smo poslali upite prema firmama u većim gradovima i ako bude interesa organizirat ćemo dodatne cijepne punktove u Kutini, Popovači i Novskoj. Imamo izvrsnu procijepljenost i kod obiteljskih liječnika jer su se svi uključili i velik dio populacije je cijepljen. Sada se kreće i na mlađu populaciju. Poruke stožera su da će cjepiva biti, a mi ćemo se kao Zavod za javno zdravstvo uključiti uvijek kada bude potrebno“, rekla je dr. Starčević.
Dodala je kako je samo u Zavodu za javno zdravstvo u Kutini cijepljeno s prvom, a velikim dijelom i s drugom dozom, oko 1500 osoba. Kod obiteljskih liječnika također je velika procijepljenost, cijepljeni su i korisnici staračkih domova i udomitelji, obuhvat je dosta velik, a prijave liječnicima za cijepljenje i dalje traju.