Sportski vikend

Ovog vikenda igraju se redovna prvenstvena kola u natjecanjima rukometaša i nogometaša. Izdvajamo utakmice moslavačkih klubova s kutinskog područja. Rukometaši kutinske Moslavine u subotu, 29. svibnja, gostuje u Samoboru kod momčadi Rudara. Rudar je sa 46 bodova vodeća momčad Prve hrvatske rukometne lige Sjever, a Moslavina je sa 41 bodom na drugom mjestu.
Nogometaši kutinske Moslavine, članovi 4. hrvatske nogometne lige Središte Zagreb, u subotu su domaćini momčadi Gradići iz Velike Gorice. Juniori i kadeti Moslavine gostuju u Žerjavincu kod momčadi Prigorja.
U Prvoj županijskoj nogometnoj ligi ovog vikenda se neće igrati prvenstveno kolo već će se prvenstvo nastaviti u četvrtak, 3. lipnja, na blagdan Tijelova. Prvenstveno je kolo odigrano u srijedu. Voloder i Dinamo iz Osekova odigrali su neriješeno, 1:1. Moslavac je u Popovači izgubio od Libertasa iz Novske 1:3. U Velikoj Ludini Sokol je s visokih 0:8 poražen od Topuskog. Na tablici vodi Libertas sa 60 bodova.
U Drugoj županijskoj nogometnoj ligi u subotu se sastaju u Kutini Matija Gubec i Ekonomik iz Donje Vlahiničke te Lokomotiva i Dinamo iz Jamarica. U nedjelju, 30. svibnja, igraju u Potoku Sloga i Naftaplin iz Strušca, u Ilovi Garić i Jelengrad, u Međuriću Metalac i Moslavina iz Donje Gračenice te u Banovoj Jarugi Strijelac i Mladost iz Gornje Gračenice. Slobodna je momčad Šartovca.