Reakcije kandidata za gradonačelnika/ce Kutine na rezultate izbora

Tri protukandidata novoizabranom gradonačelniku Zlatku Babiću (HDZ, HSLS, HNS i HSU) za gradonačelnika i gradonačelnice Kutine, Jasminka Molnar, Andrea Čuturić i Željko Lenart, obratili su se priopćenjima i zahvalili svojim biračima.

Jasminka Molnar predvodila je listu SDP-a i Hrvatskih laburista i s osvojenih 2058 glasova ili 24,53% na drugom je mjestu kandidata za gradonačelnika/cu. „Prije svega zahvaljujem svima koji su izašli na izbore, a posebno zahvaljujem onima koji su dali glas meni i Listi koju sam predvodila. Čestitam gospodinu Babiću na pobjedi. Ovaj rezultat sigurno nije dobar za Kutinu, ali odražava stanje u našem društvu i stanje u stranci koju sam preuzela tek prije nekoliko mjeseci. Očito je da naše poruke nismo uspjeli prenijeti na odgovarajući način građanima Kutine, ali pred nama su 4 godine u kojima ćemo biti čvrsta i beskompromisna oporba. I dalje ćemo se zalagati za poštivanje različitog mišljenja jer se nitko u Kutini ne bi smio osjećati kao građanin drugog reda. Ono što mogu obećati je da ćemo se boriti protiv prevlasti privatnih interesa nad javnim interesom. I na kraju, zahvaljujem svim volonterima i svojim kolegicama i kolegama s Liste na ogromnom trudu koji su uložili u ovoj izbornoj kampanji“, ističe Jasminka Molnar.


  
  Andrea Čuturić kandidatkinja Domovinskog pokreta i MOST-a osvrnula se također na rezultate izbora:
 „Dragi sugrađani! Hvala vam što ste izašli na izbore, posebno hvala vama koji ste u kandidatima Domovinskog pokreta i MOSTA prepoznali kvalitetu, poštenje i rad. U Gradskom vijeću grada Kutine zalagat ćemo se za projekte koji će osigurati ostanak mladih u Kutini jer oni su naša budućnost. Čestitamo Zlatku Babiću i njegovoj zamjenici Ivani Grdić na izbornoj pobjedi. Još jedno veliko hvala svima na podršci“, kaže najmlađa kandidatkinja za gradonačelnicu Kutine Andrea Čuturić.

Kandidat HSS-a za gradonačelnika i aktualni saborski zastupnik Željko Lenart, zahvalio je svojim biračima:
 „Poštovane Kutinčanke i Kutinčani, zahvaljujem u ime HSS-a i u svoje osobno ime svima koji su nam dali svoje povjerenje. Hvala vam! Čestitam HDZ-u i Zlatku Babiću na pobjedi u prvom krugu što je za njih veliki rezultat. Žitelji Kutine su na proteklim izborima izrazili svoje zadovoljstvo načinom na koji se upravlja Kutinom i tu volju birača treba poštivati. Oni koji nisu izašli na izbore isto se tako slažu s time jer bi u suprotnom izašli i izrazili svoje nezadovoljstvo. Mi koji smo željeli mijenjati Kutinu, očito je, nismo bili u pravu i ja se ispričavam svima onima, a to je većina, koji žele da Kutina ostane upravo ovakva kakva je bila do sada. Onome kome se ne sviđa ovakva Kutina uvijek može otići! Vjera u Boga i Seljačka sloga“, poruka je kandidata za gradonačelnika HSS-a Željka Lenarta.