Ministar Ćorić dao podršku Zlatku Babiću i Ivanu Celjaku

U Poduzetničkom inkubatoru u Kutini ministru gospodarstva Vlade RH Tomislavu Ćoriću aktualni gradonačelnik Kutine Zlatko Babić, te saborski zastupnik Ivan Celjak, predstavili su trenutnu gospodarsku situaciju na području Grada Kutine i Sisačko moslavačke županije.

Zlatko Babić i Ivan Celjak kao kandidati za gradonačelnika Kutine i župana Sisačko moslavačke županije na predstojećim lokalnim izborima najavili su ministru i buduće gospodarske aktivnosti u Kutini i Sisačko moslavačkoj županiji za koje su jučer dobili njegovu podršku.
 

Zlatko Babić istaknuo je kako je gospodarska klima u Kutini podignuta na višu razinu, počevši s intervencijom Vlade RH koja je pomogla spašavanju Petrokemije, a koja je uz još nekoliko gospodarskih subjekata temelj gospodarstva Kutine. „U iduće četiri godine nastavljamo razvoj naše Industrijsko-logističke zone Kutina, poduzetnicima ćemo osigurati 50.000 kn potpore za svaki otvoreni start up, unaprjeđivat ćemo svu potrebnu infrastrukturu, te biti na usluzi svim građanima i poduzetnicima kroz Poduzetnički inkubator i Razvojnu agenciju Mrav“, najavio je Zlatko Babić. Dodao je kako su u tijeku razni EU projekti EU, te kako će Kutina i dalje biti predvodnik stvaranja pozitivne poslovne klime. Kandidat za gradonačelnika Zlatko Babić najavio je gospodarstvo kao prioritet natječući se za sljedeći mandat:


„Moj moto u prošlom mandatu bila je gospodarska obnova Kutine, a sada nam je moto „Svi zajedno za Kutinu“ . To i dalje znači jačanje gospodarstva i razvoja Kutine što će rezultirati svime što je bitno da se mladi zaposle i ostanu u Kutini. Imam u tome podršku Ivana Celjaka kao budućeg župana i Vlade RH i mogu obećati svima da kao gradonačelnik neću razočarati građane, te da će nakon 4 godine, kao što su sada vidljivi pomaci u boljitku grada, ti rezultati biti još vidljiviji“, zaključio je Zlatko Babić.

  Kandidat za župana Ivan Celjak osvrnuo se na trenutnu situaciju u Sisačko moslavačkoj županiji nakon razornog potresa kojoj je pomoć Vlade RH nužna kako bi se obnovilo ovo područje i iskoristili svi dosad nedovoljno iskorišteni potencijali. Celjak najavljuje ulaganje 600 mln kn u turizam potencijalima bogate županije, što bi trebalo dovesti i do gospodarskog zamaha.  Među ostalim najavljuje i poticajne mjera za poduzetnike. „U narednom razdoblju zalagat ćemo se za integrirani pristup inovativnom razvoju gospodarstva. Prema novoj statističkoj klasifikaciji, SMŽ ulazi u regiju u kojoj će poduzetnici ostvarivati bespovratna sredstva do 70 posto, što planiramo iskoristiti za privlačenje investitora“, istaknuo je među ostalim Celjak.


 Ministar Tomislav Ćorić pozdravio je gospodarsku situaciju u Kutini, smatrajući kako je Kutina jedan od gradova dobro razvijenog gospodarstva u RH, te obećao podršku za naredne projekte. Osvrnuo se i na katastrofalan potres obećavajući punu podršku Vlade RH u revitalizaciji područja cijele županije. “Vaše tri poduzetničke zone najbolji su pokazatelj da je Kutina otvorila prostor kroz minimalne cijene zemljišta, oslobađanje od plaćanja nameta u tim zonama i vrlo kvalitetnom životu na području Moslavine i Kutine. Naš fokus na području cjelokupnog županijskog prostora je na revitalizaciji prostora na području Gline, Petrinje, Siska i kroz različite programe Vlade RH to ćemo sigurno i postići“, naglasio je Tomislav Ćorić.
Ministar gospodarstva zaključio je kako je uvjeren da će u narednom razdoblju nakon lokalnih izbora Zlatko Babić kao gradonačelnik Kutine i Ivan Celjak kao župan biti dobri sugovornici Vladi RH i kako će Sisačko moslavačka županija što prije izaći iz ove faze u kojoj se zbog potresa upravo nalazi.