Sadnja novih stabala uz Kutinicu

Ovih dana provodilo se ozelenjavanje Kutine sadnjom novih 20 stabala na pješačkoj stazi uz Kutinicu (III. dio šetnice).

Spomenutu sadnju obišao je i gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić u društvu pročelnika Upravnog odjela za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša Eduarda Gelešića, pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Hrvoja Krmelića i voditelja Odsjeka za razvoj i upravljanje projektima Eldara Obralića.

„U 2021. godini do sada je posađeno 30 stabala na području samog grada Kutine, od čega 20 uz novu šetnicu koja vodi do bazena čime nastavljamo ozelenjavanje našega grada.  Mnogobrojni radovi, ali i tijek vremena utječu na to da se poneko drvo na području Grada Kutine mora ukloniti. Međutim, kako bi Kutinu i dalje krasile zelene krošnje mnogobrojnog drveća, za svako uklonjeno drvo, posadi se njih 5 na prikladnim lokacijama“, rekao je gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić.
Od 2017.  do 2020. godine u  Ulici Kralja Petra Krešimira IV, A. G. Matoša, Hrvatskih branitelja, Hebrangovoj ulici, na trgu Franje Tuđmana i Kolodvorskoj ulici je posađeno 87 novih stabala među kojima su ukrasni grmovi (Lonicera i Juniperusa), Acer platanoides, javor (acer platanoides, liquidambar, acer saccharium), divlji kaki i lipe. (www.kutina.hr)