Donacija Eko Moslavine kutinskim školama

Uz Dan planeta Zemlje Eko Moslavina kutinskim školama Stjepan Kefelje i Zvonimira Franka donirala je spremnike za odvojeno sakupljanje papira i plastike. Nastavak je to suradnje sa školama, jer su prošle godine takve spremnike dobile i škole Mate Lovraka i Vladimira Vidrića, istaknula je Adrijana Cvretila, direktorica Eko Moslavine te je dodala kako su ovi spremnici poruka djeci, ali i odraslima, jer zemlju nismo naslijedili od djedova nego smo ju posudili od naše djece.

Adrijana Cvrtila, direktorica Eko Moslavine d.o.o.

Zahvaljujući na donaciji ravnatelj škole Ivica Petroviće ponosno je istaknuo kako Osnovna škola Stjepana Kefelje ove godine slavi 20. obljetnicu članstva u međunarodnoj mreži eko škola te je po svojim postignućima zaslužila najviši platinasti status i svrstala se u 15 najboljih eko škola. Ova donacija bit će pomoć za postizanje još boljih rezultata, rekao je ravnatelj škole.

Ivica Petrović, ravnatelj OŠ Stjepana Kefelje

Ravnatelj je dodao kako se u školi provode brojne aktivnosti s ciljem zaštite prirode i okoliša te je pohvalio rad eko grupe škole koju vodi učiteljica Dajana Kurtović.

Dajana Kurtović, voditeljia eko grupe u OŠ Stjepana Kefelje

Eko Moslavina spremnike za odvojeno sakupljanje korisnog otpada donirala je i OŠ Zvonimira Franka koja se također ponosi statusom eko škole. U znak zahvale učenici su izveli kraći program i poručili starijima da čuvaju i obnove naš planet u skladu s ovogodišnjom porukom Dana planeta Zemlje.