Asfaltirano 550 m dionice županijske ceste u Kutinici

U Kutinici, naselju na krajnjem sjevernom području Grada Kutine završeno je asfaltiranje 550 m dionice županijske ceste kroz naselje. Zadovoljstvo izvršenim radova izrazio je Davor Džorlev, zamjenik predsjednika VMO Kutinica.

Davor Džorlev, zamjenik predsjednika VMO Kutinica

Uz dionicu u Kutinici na području Grada Kutine ove će godine, do izbora biti ukupno asfaltirano 4 km županijskih cesta koje u jednakom omjeru, pola-pola, sufinanciraju Županijska uprava za ceste i Grad Kutina. Taj model financiranja primjenjuje se od 2015. godina, a u protekle 4 godine Grad Kutina izdvojio je 8 mil kn za obnavljanje cesta koje su u nadležnosti Županijske uprave za ceste.
     Stipo Šapina, ravnatelj Županijske uprave za ceste izrazio je zadovoljstvo suradnjom s gradom Kutina te je rekao kako je ovaj model sufinanciranja bio nužan zbog pada prihoda Županijske uprave za ceste, kojoj je izvorni i najveći prihod od poreza na cestovna motorna vozila.

Stipo Šapina, ravnatelj Županijske uprave za ceste SMŽ

Grad Kutina godišnje za održavanje županijskih cesta izdvoji od 2 do 4 mil. kn, rekao je gradonačelnik Zlatko Babić te je dodao kako se održavaju i ceste u nadležnosti Grada Kutine pa je u proteklih 4 godine ukupno obnovljeno 20 km cesta za što je ukupno izdvojeno 25 mil. kn. „Ovaj model nastavit će se i dalje, ali će se promijeniti prioriteti. “, rekao je gradonačelnik Kutine i objasnio zašto.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

Nakon završetka asfaltiranja ceste u dva sloja, uređivanje odvodnih kanala i bankina u Kutinici uskoro se očekuje i završetak takve sanacija dionica županijskih cesta na Gojlu i u Janja Lipi.