Završeni pripremni radovi na stazi Crkveni jarak

Članovi Planinarskog društva „Yeti“ iz Kutine, uz financijsku potporu Turističke zajednice grada Kutine, odradili su pripremne radove na planinarskoj stazi „Crkveni jarak“ – budućoj poučnoj stazi na Moslavačkoj gori. Članovi društva neumorno su posljednjih četiri mjeseca uređivali i pripremali stazu, koja je sad dostupna cijelim putem od Mikleuške do Humke. Staza je uređena i markirana, te su napravljeni prijelazi preko potoka i postavljena privremena odmorišta, izvještava inicijativa Moslavačka gora za geopark.

Članovi P.D. Yeti iz Kutine prvotno su uredili i markirali stazu do lokaliteta „Bela crkva“, a zajedničkom suradnjom s TZG Kutine, staza je produžena sve do vrha Humka, te se kružno vraća preko Visa do Mikleuške. Upravo ova trasa, planirana je projektom kao poučna staza, te će se dodatno opremiti informativnim panelima, putokazima i odmorištima.

Planinarsko društvo “Yeti “ iz Kutine osnovano je 1984. godine. U društvu aktivno sudjeluje 20-tak planinara koji se bave različitim aktivnostima od klasičnog planinarenja po domaćim i stranim planinama, pa do težih alpinističkih uspona. Društvo vodi brigu o obilaznici pod nazivom: “Kružni put po Moslavačkoj gori “ – planinarskoj stazi uvrštenoj u registar Hrvatskog planinarskog saveza.