Uskoro rekonstrukcija Zvonimirove ulice i ulice Ravnice

U Kutini su danas potpisani ugovori o izvođenju radova rekonstrukcije ulica Ravnice, te Zvonimirovoj ulici. Dio je to najavljenih radova koji se financiraju iz gradskog proračuna, a ukupna vrijednost obje investicije je 4,5 mln kn.
 Izvođač radova je tvrtka Strabag čiji su predstavnici danas potpisali ugovore s gradonačelnikom Kutine Zlatkom Babićem. Izgradnja ulice Ravnice uključuje novu cestu uključujući odvodnju, te pješačku stazu i kolne prilaze, a rekonstrukcija Zvonimirove ulice uključuje rekonstrukciju 410 metara ceste sa sustavom odvodnje.


 “Kao što smo i najavili dio ulica koje su u derutnom obnavljat će se paralelno s izvođenjem radova na Aglomeraciji i ovo je jedan od takvih primjera. Svemu tome prethodilo je rješavanje imovinsko pravnih odnosa bez kojih se nije moglo pristupiti radovima, s kojima će građani dobiti novu cestu i pješačku stazu“ rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.


Pročelnik za komunalnu gradnju Eduard Gelešić rekao je kako će se u Ravnicama raditi 726 metara ceste u širini od 6 metara, a 1,5 metara će iznositi pješačka staza, s uključenom odvodnjom, te je vrijednost tih radova 2,8 mln kn.

Vrijednost radova u Zvonimirovoj ulici iznosi 1,8 mln kn uključujući kompletnu rekonstrukciju i sustav odvodnje te uređenje kolnih prilaza.  Za nadzorne inženjere izabrani su Veljko Adamović i Davor Žalac, a nadzor će koštati 46.276 kn za Ravnice, te 40.000 kn za Zvonimirovu ulicu bez PDV-a.
 

Radovi bi trebali početi u roku od 15 dana, a rok za njihovo izvršenje je 120 dana. Tehnički voditelj tvrtke Strabag Milivoj Pavlenić zadovoljan je budućom suradnjom koja nije prva na području Grada Kutine, te vjeruje kako će sve biti izvršeno sukladno dogovorenim rokovima.