U Dječjem vrtiću Maslačak otvorena nova jaslička skupina

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić sa suradnicima obišao je novoopremljeni prostor za novu jasličku skupinu u objektu Maslačak. Navedeni je prostor dobio sve potrebne dozvole za rad od nadležnih službi te će u dječjem vrtiću od 1. ožujka biti još jedna nova jaslička skupina za 16 djece u dobi od 1 godine.

„S novom skupinom u Dječjem vrtiću Kutina bit će ukupno 697 djece u 33 odgojne skupine“, rekla je ravnateljica DV Kutina Sandra Todorov.

U novi prostor uloženo je ukupno 70.000 kn, od kojih 15.000 kn za adaptaciju, 35.000 kn za opremu, te 20.000 kn za didaktiku.

„Adaptaciji prostora pristupili smo čim smo saznali kako postoji lista čekanja te smo u vrlo kratkom roku osposobili novi prostor. U posljednje četiri godine osposobili smo prostor za još 3 jasličke skupine te imamo čak 4 nove jasličke skupine u našem vrtiću. U što kraćem roku se nadam početku radova na izgradnji novog dječjeg vrtića za koji itekako ima potrebe u našem gradu te ću maksimalno nastojati ubrzati sve potrebne aktivnosti. U petak je objavljeno predsavjetovanje za natječajnu dokumentaciju za izgradnju dječjeg vrtića te ako ne bude primjedbi, sam natječaj bi mogao biti raspisan kroz nekih tjedan dana. Financijska sredstva su osigurana, projektnu dokumentaciju imamo te ćemo izgraditi dječji vrtić u Kutini za 8 odgojnih skupina te više neće postojati liste čekanja za upis djece u dječji vrtić“, rekao je gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić.
(izvor: www.kutina.hr)