Sportski pregled

Proteklog vikenda igrala su se redovna prvenstvena kola u natjecanjima rukometaša i nogometaša. Izdvajamo utakmice moslavačkih klubova. Rukometaši kutinske Moslavine na domaćem su parketu pobijedili momčad Preloga sa 36:27. Moslavina trenutno ima 31 bod i zauzima drugo mjesto na tablici Prve hrvatske rukometne lige Sjever, iza vodećeg Rudara iz Samobora sa 38 bodova. Idućeg vikenda se zbog uskrsnih blagdana neće igrati prvenstveno kolo. Moslavina će u subotu, 10. travnja, gostovati u Čakovcu kod istoimene momčadi.
Nogometaši kutinske Moslavine bili su domaćini momčadi Zagreba i odigrali neriješeno, 2:2. Moslavina je trenutno sa 22 boda na 13. mjestu 4. hrvatske nogometne lige Središte Zagreb. Juniori i kadeti Moslavine gostovali su u Jastrebarskom kod momčadi Jaske. Juniori su odigrali neriješeno, 0:0, a kadeti 1:1.
U prvoj županijskoj nogometnoj ligi Radnik je u Majuru sa 4:0 pobijedio Dinamo iz Osekova. U Sisku su Metalac i Vatrogasac iz Husaina odigrali neriješeno, 0:0. Peščenica je pobijedila Sokola iz Velike Ludine sa 3:1. Moslavački derbi Volodera i Moslavca iz Popovače završio je neriješeno, 2:2. Na tablici vodi BSK iz Budaševa sa 38 bodova.
U Drugoj županijskoj nogometnoj ligi Naftaplin je u Strušcu sa 2:1 bio bolji od Ekonomika iz Donje Vlahiničke. U Potoku je Sloga sa 3:0 pobijedila Moslavinu iz Donje Gračenice. Šartovac je s visokih 10:0 pobijedio Dinama iz Jamarica. Garić je u Ilovi sa 2:1 pobijedio Strijelca iz Banove Jaruge. U Međuriću je Metalac sa 0:1 izgubio od kutinske Lokomotive. U Kutini je Matija Gubec sa 2:3 izgubio od Mladosti iz Gornje Gračenice. Na tablici vodi Jelengrad iz Gornje Jelenske sa 30 bodova.