Počinju asflatiranja u Kutinici, Gojlu, J. Lipi i Jamaricama

Uskoro će početi obnova dionica županijskih cesta ukupne duljine 4 km u naseljima na području Grada Kutine. Asfaltirat će se u Kutinici, Gojlu, Jamaricama i Janja Lipi. Ugovor o izvođenju radova u Kutini su danas potpisali predstavnici ŽUC-a, naručitelja radova i tvrtke Strabag, izvođača radova.
Ovi radovi bit će obavljeni sukladno Sporazumu Grda Kutine i Županijske uprave za ceste o zajedničkom održavanja cesta u nadležnosti Županije na području Grda Kutine u omjeru pola pola.
Stipo Šapina, ravnatelj ŽUC-a izrazio je zadovoljstvo suradnjom Grada Kutine i ŽUC-a te je rekao kako se radovi odvijaju prema zajedničkom planu ŽUC-a i Grada Kutine.

Stipo Šapina, ravnatelj Županijske uprave za ceste SMŽ

Vrijednost je ovih radova 1 milijun 937 tisuća i 171. kunu, a rok je završetka radova 60 dana. „Radovi će biti obavljeni kvalitetno i u roku.“, najavio je Milivoj Kalinić, tehnički voditelj u tvrtki Strabag.

Milivoj Kalinić, tehnički rukovoditelj, Strabag

Sporazum Grada Kutine i ŽUC-a o zajedničkom financiranju obnove županijskih cesta na području Kutine potpisan je početkom godine i to je već postala višegodišnja praksa. Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić rekao je kako je prije četiri godine donio odluku o intenzivnijoj obnovi županijskih cesta te je suradnja sa ŽUC-om dostigla razinu 7 milijuna kn.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

     Iz gradskog proračuna Kutine za obnovu 4 km ceste u Kutinici, Gojlu, Jamaricama i Janja Lipi bit će izdvojeno 1 mil. kn. Milijun kuna koje sufinancira ŽUC uplatili su svi vlasnici motornih vozila plaćanjem porez na cestovna motorna vozila što je najveći izvorni prihod u proračunu Sisačko-moslavačke županije.