Počinje izgradnja sortirnice otpada u Kutini

Pogon za razvrstavanje otpada u blizini Reciklažnog dvorišta i Odlagališta komunalnog otpada u Kutini bit će izgrađen do kraja iduće godine, a gradnja će početi na proljeće. Najavljeno je to na konferenciji za novinare na kojoj je Eduard Gelešić, pročelnik za komunalni sustav, zaštitu okoliša i investicijsko održavanje rekao kako je projekt pripreman prije 4 godine te je sredinom ovog mjeseca u Fondu za zaštitu okoliša potpisan Ugovor o sufinanciranju ovog projekta iz Europskog kohezijskog fonda.

Eduard Gelešić, pročelnik UO za komunalni sustav, zaštitu okoliša i investicijsko održavanje

     Kapacitet planiranog Pogona za razvrstavanje otpada je kapaciteta 3250 tona u jednoj smjeni. S obzirom da s kutinskog područja nema dovoljno otpada Grada Kutina potpisao je ljetos sporazum s 8 susjednih gradova i općina o dovozu odvojeno sakupljenog korisnog otpada u novu sortirnicu u Kutinu, izvijestio je Mišel Novosel, voditelj projekta.

Mišel Novosel, voditelj projekta izgradnje Pogona za razvrstavanje otpada

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić izrazio je zadovoljstvo projektom te je rekao kako je ovo još jedan iskorak u uvođenju sustava gospodarenja otpadom na području Grada Kutine.

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine

     Projekt izgradnje Pogona za razvrstavanje otpada u Kutini vrijedan je 18 mil. kn. Iz Kohezijskog fonda bit će sufinanciran sa 15.3 mil kn, a ostatak će sufinancirati Grad Kutina.