Masovno cijepljenje protiv COVID-a 19 u organizaciji Doma zdravlja Kutina

Dom zdravlja Kutina danas je u Sportskom centru organizirao masovno cijepljenje građana protiv COVID-a 19. Cijepilo se oko 800 građana, a  cijepila su ih tri tima liječnika kutinskog Doma zdravlja.

„Ovo je treći puta da organiziramo cijepljenje, a prvi puta ovako masovnog karaktera. Ovo je velik posao i zahvaljujemo i Sportskom centru Kutina na suradnji“, rekla je ravnateljica Doma zdravlja Kutina, Sanja Habek. Kako je istaknula prve veće doze cjepiva Dom zdravlja Kutina dobio je 22. veljače, a potom i 3. ožujka i tom prilikom cijepilo se oko 500 pacijenata. Cijepljenje je do sada organizirano sa svim vrstama cjepiva, Pfeizzerom, Astra Zenecom i Modernom, zajedno za liječnike obiteljske medicine iz Doma zdravlja i onih u privatnoj praksi u velikoj dvorani Doma zdravlja u Kutini. Odgovarajući na pitanje ima li eventualnih problema oko ponude cjepiva Astra Zenece pacijentima, odgovorila je kako se radi o cjepivu koje je odobreno od strane nadležnih institucija u Republici Hrvatskoj i sukladno tome poštuje se mišljenje institucija.


 „Danas cijepimo drugom dozom Pfeizzera, ali i prvom dozom Pfeizzera i Astra Zenece. Odaziv pacijenata je dobar i nakon današnjeg cijepljenja možemo reći da će u Kutini biti pocijepljeno oko 2000 ljudi“, ističe ravnateljica DZ Kutina.


Osim cijepljenja u Domu zdravlja Kutina cijepljenje je organizirano i putem Zavoda za javno zdravstvo u domovima za starije i nemoćne, te privatnim udomiteljskim obiteljima, a neki su se Kutinčani cijepili i na potresom pogođenim područjima gdje su pomagali bilo da se radi o policiji, volonterima, HGSS-u. Cijepljenje u Sportskom centru obišao je i kutinski gradonačelnik Zlatko Babić. Istaknuo je kako je zadovoljan situacijom na terenu i dobrom organizacijom cijepljenja u Kutini te zahvalio ravnateljici DZ na dobroj organizaciji.
  

Inače Dom zdravlja Kutina u svojoj nadležnosti ima tri susjedna grada i tri općine, te cijepljenje mora organizirati i na tim prostorima. „Mi pokrivamo Popovaču, Kutinu i Novsku, te Lipovljene, Veliku Ludinu i Jasenovac. U manjim općinama se cijepilo u ordinacijama DZ, a u Novskoj u Centru za majku i dijete. Danas je masovnije cijepljenje organizirano i u Popovači u Domu kulture i tamo se očekuje da će 400 građana primiti cjepivo“, zaključila je ravnateljica Sanja Habek.
 


  Pitajući pacijente koji su se cijepili danas kako se osjećaju, odgovaraju nam kako je cijepljenje bilo brzo i bezbolno. Oni koji su već primili prve doze većinom kažu da nisu imali nikakve nuspojave. Većina ih je, kako kažu, cijepljenje odabrala u želji da se zaštite od korona virusa, da se vrate u normalan život i budu bezbrižno sa svojom djecom i ukućanima.