„Godine nisu važne“ – razgovaraonica o vrtlarenju u kutinskoj Knjižnici

U Knjižnici Kutina održana je razgovaraonica o vrtlarenju u sklopu projekta „Godine nisu važne“, a koja je namijenjena građanima treće životne dobi. Održana je u prostoru Knjižnice u prisustvu prijavljenog broja umirovljenika, uglavnom zaljubljenika u vrtlarenje.

O svom su hobiju tako umirovljenici jučer porazgovarali s dr. Dašom Poredoš Lavor i vrtlarom, aranžerom i hortikulturistom Borisom Lemaićem.
 Projekt “Godine nisu važne” usmjeren je prema poboljšanju aktivnog života umirovljenika, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2014-2020.
  Brojni budući umirovljenici nadaju se da će im mirovina donijeti toliko potrebno slobodno vrijeme za bavljenje stvarima koje vole, putovanjima, čitanjem, pjevanjem, a među njima i vrtlarenjem.

 Boris Lemaić, hortikulturist s višegodišnjim radnim iskustvom u njegovanju bilja, te sudionik radio emisije „Kutak za hortikulturu“ na Quirinus radiju održao je zanimljivo predavanje na tu temu, a nije izostala interakcija s posjetiteljima. „Pričekat ćemo malo, a onda bi mogli obići vrtove naših dragih umirovljenika, sudionika ove razgovaraonice i provjeriti što su naučili i kako su naučeno primijenili“, zaključili su voditelji jučerašnje razgovaraonice koja je održana u skladu sa svim epidemiološkim mjerama.