Četvrti nastavak EU projekta Udruge OSI Kutina “Svaki dan uz OA olakšan

Udruga OSI Kutina nastavlja s pružanjem socijalne usluge osobnog asistenta za osobe s invaliditetom. Riječ je o višegodišnjoj usluzi koja se sufinancira iz EU fondova. Tako je jučer na početnoj konferenciji javnosti predstavljen četvrti nastavak projekta „Svaki dan uz OA olakšan“.
Vesna Butina voditeljica projekta izrazila je zadovoljstvo nastavkom ovog projekta koji je od velike važnosti za korisnike usluge i zaposlene osobne asistente, jer znatno unapređuje kvalitetu njihovih života, ali je projekt od velike važnosti i za lokalnu zajednicu na područjima gradova Kutine i Popovače te općina Velika Ludina i Lipovljani gdje se projekt provodi.

Vesna Butina, voditeljica projekta “Svaki dan uz OA olakšan 4”
Marica Brozović, korisnica usluge u projektu “Svaki dan uz OA olakšan 4”

Marica Brozović iz Kutine prije 46 godina preživjela je tešku prometnu nesreću, ali od tada je u invalidskim kolicima. Od kada je „Udruga OSI Kutina omogućila korištenje usluge osobnog asistenta život mi je puno lakši, jer mi osobna asistentica pomaže u kućanskim poslovima, odlascima liječniku, plaćanju računa itd.“, kaže Marica Brozović. Dodaje kako je ipak najveća vrijednost ovog projekta uključivanje osoba s invaliditetom u život lokalne zajednice u svim područjima.

Marica Brozović, korisnica usluge u projektu “Svaki dan uz OA olakšan 4”

Projekt Udruge OSI Kutina „Svaki dan uz OA olakšan 4 provodit će se do rujna 2022. godine do kada će u projektu biti zaposleno 17 osobnih asistenata za 18 korisnika usluge. Vrijednost je projekta 1.9 mil. kn te je u potpunosti sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda.