Aktivnosti širenja koncepta društvenog poduzetništva u ZTK Kutina doveli inicijativu MladiRade

Zajednica tehničke kulture Kutina suradnik je Foto video klubu Kutina koji je partner u projektu Društveno poduzetništvo tvrtke Izvan fokusa u kreativnim i kulturnim industrijama tvrtke Izvan fokusa d.o.o iz Karlovca. Aktivnosti širenja koncepta društvenog poduzetništva u RH Fvk Kutina provodi kroz kreativne, edukativne radionice i akcije vezane za promicanje društvenog poduzetništva. U ovoj izvrsnoj priči partnerstva i suradnje dobivamo i nove suradnike-već uveliko ostvarenu mladu ekipu.


MladiRade  priključili su se Zajednici tehničke kulture Kutina od koje su dobili administrativnu i pravnu  podršku za svoj rad, a kreativne radionice širenja koncepta društvenog poduzetništva koje su podrška njihovom radu su tematike vizualnih identiteta-portretne fotografije.


Projekt MladiRade jedinstven je projekt u Hrvatskoj kojim se nastoji pomoći mladima u pronalasku posla i stjecanju kvalitetnog radnog iskustva. Ovo je zajednički projekt petero učenika Srednje škole Tina Ujevića; Nikola Borić, Filip Grabovac, Tomo Karaula, Jelena Penjin i Matija Ptičar. Svi petero učenici su 3. razreda prirodoslovno-matematičke gimnazije.

Ideja za projekt nastala je kao motivacija za prijavljivanje na radionicu UPSHIFT za koju je bilo potrebno prepoznati problem mladih u zajednici. Tim se, poučen vlastitim iskustvom, odlučuje prijaviti na radionicu s problemom nezaposlenosti mladih. Početna ideja prihvaćena je od strane komisije te je tim izabran uz još devet timova za sudjelovanje na radionici. Različitim tehnikama na trodnevnoj radionici tim od početnog problema kreira ideju rješenja tj. ideju za web stranicu. Oduševljeni idejom, komisija izabire projekt MladiRade kao jedan od pobjedničkih projekata čime tim osvaja mentorsku i financijsku potporu za provedbu projekta.

Vizija projekta MladiRade jest kreirati vodeću online platformu za zapošljavanje mladih u regiji te na taj način olakšati svakoj mladoj osobi da pronađe zaposlenje te stekne kvalitetno radno iskustvo.

Projekt MladiRade jedinstven je projekt u Hrvatskoj namijenjen da pomogne mladima, koji vode mladi pa tako i sam projekt najveću svoju snagu nosi u mladim ljudima koji su svojim sposobnostima pokazali da su mladi, ne samo sposobni raditi, već su sposobni i sami pokretati jedinstvene projekte. Ovom web stranicom nada se da će se prvenstveno osvijestiti društvo o važnosti rada mladih i ranog ulaska mladih u poslovni svijet, a zatim i pridonijeti povećavanju udjela zaposlenih mladih osoba na tržištu rada čime će mladi ljudi od početka biti svjesni važnosti rada i razvijanja poslovne karijere.

Puno uspjeha vrijednim, mladim, poduzetnim ljudima!

Društveno poduzetništvo tvrtke Izvan fokusa u kreativnim i kulturnim industrijama tvrtke Izvan fokusa d.o.o iz Karlovca
*Ovaj tekst isključiva je odgovornost Foto video kluba Kutina i Zajednice tehničke kulture Kutina