PU HZZ-a Kutina u siječnju bilježi porast nezaposlenosti za 2,2%

Nezaposlenost na području Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na području Područnog ureda Kutina u siječnju je porasla za 2,2% u odnosu na prethodni mjesec. Riječ je o širem području koje obuhvaća Ispostave Popovaču, Kutinu i Jasenovac.
   U Ispostavi Kutina u siječnju je evidentirano 1115 nezaposlenih osoba što je povećanje nezaposlenosti za 1,5%. U Ispostavi Novska na zavodu za zapošljavanje u siječnju nalazile su se 1143 nezaposlene osobe, a nezaposlenost je povećana za 2,1%. U Ispostavi Popovača evidentirane su 733 nezaposlene osobe što je povećanje nezaposlenosti za 3,2%.
  Na evidenciju Zavoda za zapošljavanje u siječnju su prijavljene ukupno 233 osobe. Njih 172 dolazi izravno iz radnog odnosa, 58 iz neaktivnosti, a 3 iz redovnog školovanja.
 U odnosu na siječanj prethodne godine evidentirano je povećanje nezaposlenosti za 7%.
  Tijekom mjeseca siječnja iz evidencije Zavoda za zapošljavanje PU Kutina ukupno je zaposleno 126 osoba. Izvan područja koje pokriva PU Kutina zaposleno ih je 36, a dvije osobe u inozemstvu.
  Tijekom siječnja 2021. godine poslodavci su prijavili 162 potrebe za radnicima, najviše u prerađivačkoj industriji (59) i javnoj upravi i obveznom socijalnom osiguranju (42), zatim obrazovanju (16) itd. Prema zanimanjima najviše su traženi bili administrativni službenici, automehaničari, bravari, drvo prerađivači, ekonomisti itd.