Projekt „Turizmom razvijamo područje“ – brendiranje Moslavine

Danas, 1. veljače održan je sastanak o međuteritorijalnom projektu suradnje pod nazivom „Turizmom razvijamo područje“ kojem su nazočili gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić, direktorica Turističke zajednice Grada Kutine Ivana Grdić i voditeljica LAG-a Moslavina Anica Lenart.


Projekt provodi 6 partnera, kontinentalnih LAG-ova, u kojem je LAG „Moslavina“ glavni partner, a provedbom aktivnosti nastojat će se izdvojiti i definirati najvažnije turističke atrakcije područja LAG-ova partnera, osmisliti način njihove promocije, te potaknuti lokalne dionike na sudjelovanje u promociji i prezentaciji područja u cilju što bolje marketinške komunikacije usmjerene prema potencijalnim posjetiteljima. Planirano vrijeme trajanja projekta je od rujna 2020. do lipnja 2022. godine, a ukupan iznos projekta iznosi 1,221,500,00 kn.
U Kutini je održana početna konferencija projekta i prva radionica, od planiranih tri, vezana uz izradu brand strategije Moslavine. Cilj radionica je prijenos znanja i vještina predstavnicima partnerskih LAG-ova o strateškoj valorizaciji komparativnih prednosti lokalnog područja na rastućem tržištu ruralno-kontinentalnog turizma. Izgradnjom identiteta jača se prepoznatljivost područja i turističke ponude te se u konačnici podiže kvaliteta života svih stanovnika tog područja. Brend strategija Moslavine prati inicijativu projektnog udruživanja turističkih zajednica regije. LAG Moslavina, u suradnji s lokalnim jedinicama i turističkim zajednicama želi stvoriti regionalnu turističku ponudu koja će objedinjavati sve što ima predznak moslavačko u jedinstvenu i prepoznatljivu turističku destinaciju.


  “Sve je izglednije da dolazi vrijeme kada će postati popularne baš male mirne destinacije, poput Moslavine. Pandemija koronavirusa na neki je način pripomogla potražnji za ruralnim i prirodnim područjima koja kriju veliki potencijal, s obzirom da pružaju mogućnost uživanja u prirodi i svježem zraku te omogućuju lakše poštivanje propisanih mjera. Sada je prava prilika za promociju i daljnji razvoj, te pripremanje projekata za mogućnost investicija. Brojke će sigurno rasti, javljati će se nove ideje, no za konkretne pomake nužna je podrška jedinica lokalne samouprave, isto tako i državnih institucija, koje moraju planirati sredstva za podizanje kvalitete i razvoj turističkih proizvoda na kontinentu, a Grad Kutina daje punu podršku projektima poput ovog”, rekao je gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić.

Ulaganja u infrastrukturu, poticanje poljoprivrede i turizma garancija su ostanka ljudi, posebice u rubnim ruralnim naseljima, stoga ovakve aktivnosti itekako imaju smisla. Stvaranjem uvjeta i novim investicijama potiče se i razvija lokalna ekonomija i omogućuje otvaranje novih radnih mjesta. (www.kutina.hr)