Izgradnja parkirališta kod Općinskog suda u Kutini

Kraj Općinskog suda u Kutini u tijeku su radovi na izgradnji parkirališta koje je danas u društvu pročelnika UO za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša Eduarda Gelešića i suradnika obišao gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić. Krajem 2020. godine izrađen je glavni projekt za spomenuto parkiralište i ishođena građevinska dozvola nakon koje se krenulo u postupak javne nabave. Lonja Strug d.d. Kutina izabrana je kao najbolji ponuđač od tri ponude koje su pristigle te je procijenjena vrijednost radova od 177.725,00 kn sa pdv-om.

 „Sredinom veljače 2021. godine započeli su građevinski radovi kojima će biti izgrađeno ukupno 13 parkirališnih mjesta, dimenzija 5,00 x 2,50 m, završna obrada asfaltom u 2 sloja asfalta, 8 cm + 4 cm, ukupno 12 cm asfalta, s cestovnom odvodnjom zatvorenim sustavom slivničke odvodnje s priključkom na postojeću odvodnju“ rekao je pročelnik Eduard Gelešić.


 „Želimo olakšati parkiranje na tom dijelu Grada Kutine, u blizini Općinskog suda, Fine i Poduzetničkog inkubatora Kutina. To je jedno manje parkiralište, a nadam se da ćemo uskoro naći mogućnosti da dogradimo još koje postojeće parkiralište jer uočili smo kako je tamo izuzetno velika gužva što se tiče parkiranja. Isto tako smo prošle godine napravili parkiralište u ulici Petra Preradovića gdje je također bio problem s parkiranjem. Grad Kutina napravio je analizu problematika parkiranja u samom centru grada i nastojimo sve te sporne pozicije gdje je otežano parkiranje riješiti s izgradnjom novih parkirališta. Dali smo si zadatak da svake godine napravimo određeni pomak. Imamo u planu izgraditi parkiralište u Dalmatinskoj ulici i tako osloboditi mjesta za parkiranje u blizini Centra II i samog Hotela Kutina s 50 parkirnih mjesta. Nadam se kako će nam proračun dozvoliti da već ove godine krenemo u izgradnju tog parkirališta, a ako ne ove godine, onda sigurno će Grad u prvoj polovici sljedeće godine to napraviti“ rekao je gradonačelnik Babić.

  U vezi stanja s parkirališnim mjestima u samom gradu, gradonačelnik je istaknuo planove za naredno razdoblje. „Ostaju nam još sporne pozicije, odnosno kritične, što se tiče parkiranja kod Željezničkog kolodvora, Tržnice i najvećih zgrada u Gradu Kutini, Centar 1 i Centar 2. Nastojimo s izradom nove prostorno planske dokumentacije urediti sustav i napraviti mogućnost za izgradnju dodatnih parkirališnih mjesta na spomenutim lokacijama. Želimo poboljšati sam promet u gradu Kutini, želimo poboljšati sustav parkiranja tako da riješimo problematične točke i da damo jedan doprinos komotnijem životu u Gradu Kutini“ zaključio je gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić.(www.kutina.hr)