Grad Kutina naručuje idejni projekt uređenja i opremanja izletišta Mikleuška

U Miklueški je održan terenski sastanak kojem su nazočili gradonačelnik Kutine Zlatko Babić sa suradnicima uz predstavnike Hrvatskih šuma, Hrvatskih voda, Turističke zajednice grada Kutine. Bili su tu i članovi tima za razvoj Moslavačke gore, te projektantica idejno urbanističko-arhitektonskog rješenja.
 Dogovarane su pojedinosti i mogućnosti uređenja prostora uz akumulaciju u Mikleuškoj, koji će formiranjem izletničkih sadržaja doprinijeti povezivanju lokaliteta i podizanju kvalitete posjetiteljske infrastrukture Moslavačke gore.

Uređenje izletišta Mikleuška dio je projektnih aktivnosti za turistički razvoj Moslavačke gore, a Mikleuška je jedan od ulaza na poučnu stazu Crkveni jarak – čije uređenje se očekuje u ovoj godini. Projekt uređenja izletišta obuhvaća uređenje piknik zone uz jezero i popratne infrastrukture, dok će zahtjevan projekt rekonstrukcije i uređenja akumulacije provoditi Hrvatske vode u narednom razdoblju.

“Nakon dugo godina nadam se kako ćemo novim sadržajima potaknuti sve vas na boravak u prirodi, ali i očuvati ove ljepote našeg kraja”, rekao je gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić.
Grad se tako trenutno nalazi u fazi naručivanja idejnih projekta za uređenje Izletišta Mikleuška, Vidikovca Vis i Interpretacijskog centra Moslavačke gore.