Volonterski centar Zaklade Sandra Stojić Kutina

Prvog dana 2021. godine počelo je razdoblje provedbe prve godine dvogodišnjeg programa usmjerenog promoviranju i razvoju volonterstva na području Republike Hrvatske pod nazivom „Volonterski centar Zaklada Sandra Stojić Kutina“ . Program je financiran u okviru raspoloživih sredstava Državnog proračuna za 2021. i 2022. godinu od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike za razdoblje provedbe prve godine dvogodišnjeg programa u iznosu od 80.000,00 kuna ukupne vrijednosti Ugovora.
Ciljana skupina u ovom programu su organizacije civilnog društva koje se bave volontiranjem i cjelokupno građanstvo koje želi biti aktivno u svojoj lokalnoj zajednici. Pružanjem potpore u organizaciji i provedbi volonterskih projekata i programa organizatorima volontiranja te pružanjem različitih usluga koje se odnose na izobrazbu u području menadžmenta volontera, izobrazbu građana o volontiranju, usklađivanje potreba organizacija za volonterima i građana koji žele volontirati potiče se na razvoj novih oblika volontiranja i vidljivosti primjera dobrog volontiranja kao i samu vrijednost volontiranja.
Osnaživanje organizatora volontiranja kroz ovaj program doprinijet će razvoju pojedinaca kako bi što odgovornije reagirali na potrebe zajednice, stekli određene kompetencije i tako sebi osigurali bolju pripremu za nove izazove. Volonterski centar Zaklada Sandra Stojić Kutina kroz pružanje odgovarajuće potpore u organiziranju i provedbi volonterskih aktivnosti organizatora volontiranja, podizat će svijest javnosti o važnosti volontiranja s krajnjim ciljem osnaživanja organizacija civilnog društva kao organizatora volontiranja.
Nositelj programa: Zaklada Sandra Stojić
Naziv programa: Volonterski centar Zaklada Sandra Stojić Kutina
Partneri: Grad Kutina
Grad Popovača
Centar za socijalnu skrb Kutina
Tehnička škola Kutina
Srednja škola Tin Ujević Kutina
Suradnici: Hrvatski centar za razvoj volonterstva Osijek
Volonterski centar Zagreb
LAG Moslavina
Udruga slijepih Grada Kutine i djela SMŽ
KUD „Repušnica“
Udruga FAUN Društvo prijatelja životinja Kutina
Udruga KOMA
Zaklada Ivanova kuća