Završen Festival „Djevojke su čudne“ – koncert Neon Wife; Stela Šmit; film “MARE”

Proteklog vikenda održana su dva događaja u sklopu Festivala Djevojke su čudne u partnerstvu s Pučkim otvorenim učilištem Kutina, a radi se o koncertu grupe Neon Wife i predgrupe Stele Šmit, te projekciji nagrađivanog filma „Mare“ redateljice Andree Štake.
  Predgrupa ženskom alternativnom bendu Neon Wife bila je Kutinčanima poznata mlada kantautorica Stela Šmit s pratnjom Mateom Škaro na klavijaturama.

Stela Šmit iz godine u godinu postaje sve bolja, kako se moglo čuti i na ovom koncertu, a gitara joj „dobro stoji“ i doprinosi cjelokupnom dojmu.

Razni žanrovi koje je Stela otpjevala od soula do klasičnog popa pokazali su da se mlada kutinska pjevačica kreće u više smjerova, te je vidljivo da dodatno usavršava svoj vokal. Pred Stelom je sigurno još puno koncerata u kojima uživa s prijateljicom koja joj je sjajna pratnja.   

Neon Wife su pak sasvim drugačija glazbena priča koja se uklapa u naziv festivala „Girls are weird“. Bend čine Irena Žilić i Lucija Potočnik koje su službeno predstavljene njihovim prvim EP-jem “My, Oh My” u listopadu 2019. godine.

Inače Irena Žilić jedna je od uspješnijih hrvatskih kantautorica s iskustvom u inozemstvu preko nastupa s Morcheebom po Britaniji, Italiji iz čega su se rodili i njezini novi projekti kao što je i Neon Wife. Istraživanje u glazbi u kojoj se poigravaju elektronikom, Neon Wife prati i odličan image ovih cura, od anti imidža kakvog su imale u Kutini, do „neonskih“ alter fotografija


 Festival Djevojke su čudne završio je projekcijom domaćeg filma „Mare“ u kojem je Marija Škaričić nagrađena za glavnu ulogu, te koji je otvorio Pulski festival. Poznati glumci i priča s kojom se mnoge žene mogu poistovjetiti film je koji će se još gledati, a kutinska publika tu je priliku imala, u ograničenim epidemiološkim uvjetima, već sada.   

(Foto: Foto video klub Kutina – Stjepan Vidiček)