Promocijom knjige Monike Herceg otvoren Mjesec hrvatske knjige i Festival Djevojke su čudne

U Knjižnici i čitaonici Kutina jučer je otvoren Mjesec hrvatske knjige i Festival Djevojke su čudne. Gošća koja se svojim djelom i osobnošću uklapa u oba kulturna događaja bila je pjesnikinja Monika Herceg. Među ostalim, i po mjeri i kriterijima postignuća u tekućoj godini, Monika Herceg najbolji je odabir kada je riječ o mladim književnicima. Aktualno je spomenuti i njezino recentno priznanje za najbolji dramski tekst raspisan od strane HNK „Gdje se kupuju nježnosti“  od strane ocjenjivačkog suda Drame HNK.
Kutinčani su svakako bili privilegirani gostovanjem pjesnikinje Monike Herceg, prije svega jednostavne djevojke iz susjedstva, što možemo reći i doslovno, budući da je Monika Herceg rođena u Sisku, a živjela je u njegovoj okolici.

Promovirajući svoju treću zbirku poezije „Vrijeme prije jezika“ koja se nastavlja na zbirke „Početne koordinate“ i „Lovostaj“, autorica stavlja naglasak na ljubav kao glavnu točku smisla u svemiru, sile koja gradi svijet, najbitnijeg pitanja kao i najbitnijeg odgovora. Progovorila je Monika Herceg i o djetinjstvu, ratnim traumama, zacjeljivanju rana, ljubavi prema šumi i prirodi općenito, selu iz kojega potječe i kojega nosi u srcu.


    S Monikom Herceg razgovarao je Srđan Španić, u ime kutinske Knjižnice pozdravila ju je ravnateljica Suzana Pomper, a u razgovoru s autoricom uživali su ljubitelji knjige i lijepe riječi.


  Događaj je održan s ograničenim brojem posjetitelja uz poštivanje svih zadanih epidemioloških mjera i nadamo se da je to smjer kojim će se kultura nekako uspjeti održati i u ovim teškim vremenima, a da se ne naruše epidemiološki kriteriji koje propisuju stručnjaci i zdravlje građana.