Novi društveni dom u Banovoj Jarugi pod krovom sredinom studenog

Krov na novi društveni dom u Banovoj Jarugi bit će postavljen sredinom studenog te će nova zgrada biti potpuno zatvorena, jer će biti ugrađena i plastična stolarija. Rok za izgradnju doma je u svibnju iduće godine te se očekuje kako će izgradnja biti gotovo prije tog roka. Izvijestio je Mario Franjić, direktor Venko gradnje iz Novske, koja je izvođač radova rekonstrukcije doma sa dogradnjom dječjeg vrtića. Riječ je o projektu vrijednom 10,5 mil. kn, koji se sa 7,4 mil. kn sufinancira iz Programa ruralnog razvoja Hrvatske.
Uz prostorije za Udruge i Vijeće Mjesnog odbora u novoj zgradi doma bit će uređen i dječji vrtić, naglasio je Mišel Novosel voditelj projekta te je dodao kako će biti uređen i okolica doma te parkiralište. „Grad Kutina pripremio je još 7 novih projekata raspoređenih na cijelom području Grada Kutine te će biti spremni za prijavljivanje kad natječaji budu otvoreni.“, istaknuo je Mišel Novosel.
Gradonačelnik Kutine izrazio je zadovoljstvo napretkom gradnje doma u Banovoj Jarugi te je najavio kako će u rujnu iduće godine Dječji vrtić u Banovoj Jaurgi biti otvoren. „Sva naša naselja jednako su mi bitna, i gradska i prigradska te nastojimo nizom projekata revitalizirati naš grad.“ Rekao gradonačelnik Kutine te je dodao kako će novi dom biti iskorak u društvenom životu tog naselja.
Prostor Doma će služiti za razne aktivnosti i udruga i pojedinaca s područja Banove Jaruge rekla je Lidija Balaško, predsjednica Vijeća MO Banova Jaruga i predsjednica mjesnog KUD-a. „Novi dom sa novim Dječjim vrtićem najviše će značiti mladim roditeljima i njihovoj djeci. Vrtić u Banovoj sad radi od 8 do 13 sati pa roditelji djecu odvoze u vrtiće u okolna mjesta. Od iduće godine, nadamo se, s otvorenjem novog vrtića taj će problem biti riješen. Uz to dobit ćemo i nove prostore za rad našeg KUD-a, koji je osnovao i dječju sekciju, a prostor će naći i ostale udruge. Dom i okolica doma dat će novi zamah razvoju društvenog i kulturnog života u Banovoj Jarugi te se nadamo da će to unaprijediti kvalitetu življenja u mjestu i utjecati na smanjenje odlaska mladih iz Banove Jaruge.“, zaključila je Lidija Balaško.

Ukupna vrijednost projekta rekonstrukcije Doma u Banovoj Jarugi vrijedna je 10,5 mil. kuna, od čega Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj sufinancira sa 6,3 mil.kn, iz proračuna RH izdvojeno je 1,1 mil.kn, a sam Grad Kutina podržava projekt s 3,1 mil. kuna.

Mario Franjić, direktor Vneko gradnja Novska
Mišel Novosel, voditelj projekta rekonstrukcije društvenog doma i izgradnje dječjeg vrtića u B. Jarugi
Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine
Lidija Balaško, predsjednica VMO Banova Jaruga i KUD-a Banova Jaruga