Čestitka gradonačelnika uz Međunarodni dan starijih osoba

U povodu Međunarodnog dana starijih osoba, gradonačelnik Zlatko Babić uputio je sljedeću čestitku sugrađanima starije životne dobi:

Poštovani i dragi sugrađani,

  1. listopada obilježavamo Međunarodni dan starijih osoba.

Naime, Glavna Skupština Ujedinjenih naroda je 14. prosinca 1990. rezolucijom 45/106, proglasila  1. listopada Međunarodnim danom starijih osoba kako bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi.

Uz to, Međunarodni dan starijih osoba obilježava se i  kako bi se potaknule države da starijim članovima osiguraju zadovoljenje njihovih potreba i omoguće im sudjelovanje u društvu u skladu s njihovim fizičkim i intelektualnim sposobnostima.

Vaša iskustva su nam dragocjena, a vaši savjeti prijeko potrebni kako bi naš grad učinili boljim i svima po mjeri. Svi naši sugrađani, naši roditelji, djedovi i bake, susjedi, poznanici i prijatelji koji su starije životne dobi zaslužuju našu pažnju, poštovanje, strpljenje, pomoć i razumijevanje.

Stoga drage sugrađanke i sugrađani, želim Vam puno sreće i zadovoljstva u Vašim  životima i Vašim obiteljima i zahvaljujem  Vam što  svojim postojanjem obogaćujete naše živote.

S poštovanjem,

                                                                                                              Gradonačelnik

                                                                                                             Zlatko Babić, dipl.ing.