Zajednica Talijana Dante Moslavina – “Rekreativna škola trčanja vol. 2”

Zajednica Talijana Dante Moslavina ovog je mjeseca krenula s novim projektom „Rekreativna škola trčanja vol. 2“ koji ostvaruje u suradnji s Gradom Kutinom i Atletskim klubom Maratonjare. Nakon uspješno provedenog projekta Rekreativne škole trčanja 1, projekt je nastavljen, a licencirani voditelj škole trčanja je kutinski trkač i član Atletskog kluba Maratonjare Goran Todorov.
  Prvi projekt Rekreativne škole trčanja u organizaciji Zajednice Talijana pokazao je koliko je ovakav vid sportske aktivnosti građanima važan, te ih je većina nastavila svoje sudjelovanje i u nastavku projekta.
   „Formirali smo 7 grupa koje rade sukladno svojoj fizičkoj spremi i zasad sve ide po planu. Ovo nije samo rekreativna aktivnost, već i druženje na otvorenom. Sklopljena su brojna prijateljstva i naši su članovi potpora jedni drugima u održavanju tjelesne kondicije, bez obzira na motiv zbog kojeg su se odlučili „pokrenuti“. Neki su ovdje da porade na kilaži, neki zbog zdravstvenih razloga, a neki se pripremaju i za veće utrke u kojima se i natječu“, rekao je Goran Todorov. Oko sedamdesetak građana sudjeluje u ovim aktivnostima, a osim s područja Kutine ovdje ima i članova s područja Garešnice, Lipika, Popovače, Novske….
  Početak realizacije Škole trčanja vol.2 krenuo je ispred Sportskog centra Kutina, a sudionike projekta pozdravili su predsjednica Zajednice Talijana Dante Moslavina, Marietta Di Gallo, te kutinski gradonačelnik Zlatko Babić.