U Novskoj će biti osnovan drugi Učenički dom u Županiji

U Srednjoj školi u Novskoj u novoj će školskojk godini obrazovnje započeti prva generacija eksperimentalnog strukovnog programa – Tehničar za razvoj videoigara u četverogodišnjem trajanju.
U tom će razredu biti 23 učenika s područja Novske, Zagreba, Dugog Sela, Daruvara, Bjeloavara, Pakraca, Petrinje i Kutine te po jedan učenik iz Koprivničko-križevačke i Splitsko-dalmatinske županije.
Zbog velikog broja učenika iz udaljenijih područja Hrvatske postavilo se i pitanje smještaja tih učenika tijekom školovanja. Grad Novska prve će godine osigurati nužan smještaj, a onda poduzeti sve da iduće školske godine Srednja škola Novska registrira i osnuje pravi učenički dom u gradu, kao drugi učenički dom u Sisačko moslavačkoj županiji.
„S obzirom da je INA napustila svoju zgradu u centru Novske, Grad je iskazao svoj interes preuzimanja zgrade i stavljanja u funkciju. Učenički dom samo je jedna od funkcija i INA je pokazala dobru volju za suradnju s nama. Mladim ljudima koji će neradnih četiri godine biti vezani za naš Grad, pokažimo razumijevanje, ohrabrenje i zaželimo im dobrodošlicu novoj sredini.“ Istaknuo je gradonačelnik Novske Marin Piletić.