U Kutini počinje akcija odvoza glomaznog otpada

Eko Moslavina sutra u Repušnici započinje akciju odvoza glomaznog otpada na području Grada Kutine koja će se provoditi tijekom rujna i listopada.
Građani su u dane odvoza glomaznog otpada prema rasporedu dužni glomazni otpad iznesti izvan ograde svog dvorišta, na kolnom ulazu 1 do 2 m od ruga ograde, tako da je lako dostupan vozilima i radnicima.
Odvoz glomaznog otpada počinje u 7 sati, a otpad koji je iznesen nakon prolaska vozila Eko Moslavine neće se naknadno preuzimati.
Iz Eko Moslavine mole građane da u akciji odvoza glomaznog otpada ne iznose gume te električni i elektronički otpad. Takav koristan otpad građani mogu odložiti u Reciklažnom dvoritšu u Kutini.
Raspored odvoza glomaznog otpada s područja Grada Kutine može se preuzeti na internetsko stranici Eko Moslavine OVDJE

OBAVIJEST GRAĐANIMA IZ EKO MOSLAVINE:

U rujnu započinje odvoz krupnog (glomaznog) otpada na podrucju Grada Kutine i prigradskih naselja.
Prema Naputku o glomaznom otpadu (NN 79/15) u glomazni otpad se ubraja:

– KUPAONSKA OPREMA (kada, tuš kada, sauna, kada za djecu, kupaonski ormar i police, zavjesa ili pregrada za tuš ili kadu, nosač zavjese (karniša), umivaonik, toalet i bide (školjka i daska), slavina za vodu, nosač tuša, i crijevo za tuš, stalak za ručnike i sl., ogledalo)
– STVARI ZA DJECU (krevet za dijete, stolica i hodalica za dijete, veće igračke, dječja kolica, auto sjedalica za dijete)
– PODNE OBLOGE (tepih, laminat, linoleum, parket, krzno i sl.)
– NAMJEŠTAJ (ormar, komoda, ladičar, vitrina, noćni ormarić i sl., polica (npr. ugradbena, samostojeća, zidna i sl.), stol (npr. radni, za računalo, kuhinjski, za blagovaonu, toaletni i sl.), stolac, klupa, barska stolica, zidni/stolni sat većih dimenzija, daska kod uzglavlja kreveta, stalak (stolni, zidni za npr. tv/hi-fi), fotelja, naslonjač, krevet, tabure, madrac, nadmadrac, podnica kreveta, okvir za sliku većih dimenzija, prozorske zaštitne rešetke i grilje, sobne pregrade)
– KUHINJSKA OPREMA (kuhinjski elementi (ugradbeni, samostojeći i dr.), sudoper, radna površina, šank)
– VRTNA OPREMA (ograda i vrata, vrtni namještaj, vrtni alat, strojevi za vrt, sjenica za vrt (rastavljena na dijelove dimenzija pogodnih za prijevoz), drvo (izrezano na dimenzije pogodne za prijevoz), posuda (za npr. cvijeće) i postolje/nosač većih dimenzija, vrtni ukrasi većih dimenzija, vrtna klupa, crijevo za vodu, oprema za razvođenje vode te posude za zalijevanje bilja, ljuljačka, suncobran i stalak za suncobran, sklopivi bazen, roštilj)
– OSTALI GLOMAZNI OTPAD (rolete, žaluzine, tende i sl.,ljestve i samostojeće stepenice, zavjese i nosači zavjesa, vrata (npr. sobna, ulazna i dr.), staklo (okno), prozor, prozorski okvir, invalidska kolica, dekorativni predmeti većih dimenzija, oprema za kućne ljubimce većih dimenzija (akvarij, žičani kavez, i sl.),sprave za vježbanje i veća oprema za sport i rekreaciju (bicikl, daska za jedrenje/jahanje na valovima, kajak, radijator, kante i posude većih dimenzija, tapete, daska za glačanje, okvir za sušenje rublja itd.)

Molimo sve korisnike da izneseni glomazni otpad pripreme izvan ograde svoga dvorišta, na kolnom ulazu 1-2 m od ruba ograde, tako da je lako dostupan vozilima i radnicima.

Odvoz otpada kreće u 7:00 sati, a otpad koji je iznesen nakon prolaska našeg vozila neće se naknadno uzimati.

Također molimo sve korisnike da ne iznose gume i električni i elektronički otpad, njega mogu sami odložiti u reciklažnom dvorištu Kutina, kojim upravlja tvrtka EKO MOSLAVINA d.o.o. ili besplatno naručiti odvoz od tvrtke Flora VTC d.o.o. tel.0800 44 110 i preko mrežne www.eeotpad.com

Pravne osobe svoj glomazni otpad moraju predati ovlaštenim sakupljačima.

Raspored Kutina:
https://eko-moslavina.hr/…/Kutina-3_Raspored_odvoz-glomazni…


EKO MOSLAVINA d.o.o.