Promovirana knjiga „Istina“ – Kutinčanke pod pseudonimom Mana Pass

Mlade kutinske autorice Nataša Debeljak i Marina Kuleš poznatije pod pseudonimom Mana Pass izdale su svoju novu knjigu „Istina“. Knjigu su proteklog vikenda promovirale u Kutini, gradu iz kojega je sve poteklo, njihovo djetinjstvo, te osnovno i srednje školovanje.  


  Nakon prvijenca pod nazivom „Želja“ koji je naišao na vrlo dobar odaziv publike, uslijedila je druga knjiga u nizu, a u najavi je pet knjiga iz istog ciklusa.


   U svakoj knjizi novi su likovi s kojima se mladi ljudi u Hrvatskoj lako mogu poistovjetiti, te je tako središnji lik knjige „Istina“ studentica političkih znanosti Ema koja uviđa da novinarstvo kao niti poslovi odnosa s javnošću ne funkcioniraju onako kako su je učili na fakultetu, te se susreće s iskrivljenim vrijednostima politike i nemogućnošću djelovanja po principu istine, što je za nju frustrirajuće. U ovoj knjizi autorice problematiziraju društveno politička pitanja, pitanja pravde i istine i bore se za iznalaženje novih mogućnosti. 
  

Promocija knjige „Istina“ održana je u domaćem okruženju u dvorištu Knjižnice i čitaonice Kutina odakle su najavljene nove promocije. Autorice je pozdravila ravnateljica Knjižnice Suzana Pomper koja je moderirala književnu večer, a Marina Kuleš i Nataša Debeljak bile su spontane i zanimljive. Svojim pisanjem ali i poduzetničkim sposobnostima zaslužuju svaku podršku.

U glazbenom dijelu programa pratio ih je standardno dobar Kutinski glazbeni sindikat, tako da su imale ugodnu zvučnu kulisu koju su „rezervirale“ i za promociju sljedeće knjige koja bi trebala izaći za godinu dana.