Gradnja nogostupa u dijelu Kutinske lipe pri kraju

Obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti u Kutini započelo je obilaskom gradilišta nogostupa u dijelu Ulice Kutinska lipa. U toj prometnoj ulici kojom svakodnevno brojna djeca odlaze u školu izgrađeno je 815 m nogostupa. Gradonačelnik Zlatko Babić izrazio je zadovoljstvo obavljenim radovima te je naglasio kako je ovaj nogostup vrlo važan za sigurnost svih sudionika u prometu, osobito učenika. „Zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa ove godine nismo mogli napraviti nogostup u cijeloj dužini ulice, ali na tome se i dalje radi. Također priprema se i početak izgradnje nogostupa u ulicama Varianis, Brdovitoj i u ulici Ravnici te još nekim ulicama.“, istaknuo je gradonačelnik Kutine.
Za izgradnju nogostupa u Kutinskoj lipi iz gradskog je proraČuna izdvojeno 1.2 mil. kn, rekao je Eduard Gelešić, pročelnik UO za komunalni sustav, građene i zaštitu okoliša. „Velika većina građevinskih radova obavljena je te su preostali još samo završni radovi koji će biti završeni uskoro.“, izvijestio je E. Gelešić.
Stanovnici ulice Kutinska lipa priželjkuju nogostup cijelom dužinom ulice, ali su zadovoljni što je napravljena ova dionica. „Ovo je vrlo važno za sigurnost ponajprije djece, a onda i svih stanovnika u ulici.“, rekao je Vlado Vujica stanovnik u Ulici Kutinska lipa te je pozdravio planove gradnji nogostupa u Kutinskoj lipi i ostalim ulicama.



Vlado Vujica, stanovnik u ulici Kutinska lipa

Eduard Gelešić, pročelnik UO za komunalni sustav, građene i zaštitu okoliša Grada Kutine
Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine