40 tisuća maski za 9 tisuća učenika na području SMŽ

Na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije, župan Ivo Žinić je istaknuo kako će svi učenici od petog do osmog razreda te učenici srednjih škola čiji je osnivač Sisačko-moslavačka županija dobiti četiri kompleta zaštitnih platnenih maski.
Župan Ivo Žinić je istaknuo: „Osigurali smo 40 tisuća zaštitnih maski za otprilike devet tisuća učenika i tisuću naših djelatnika, nastavnika i profesora u školama. Nastava će se odvijati u dvije smjene u školama koje ne mogu osigurati dovoljno prostora, uglavnom u većim gradovima, a škole koje su pod našom ingerencijom u Petrinji i Glini, Popovači i Novskoj, imat će dvosmjenski rad, a u ostalim područnim školama će biti jednosmjenski rad uz poštivanje svih protuepidemioloških mjera na način da će se i kod prijevoza učenika poštivati sve ove propisane mjere“, rekao je župan Ivo Žinić.
Roman Rosavec, zamjenik župana i načelnik Stožera Civilne zađtite SMŽ pojasnio je kako će se odvijati autobusni prijevoz učenika u školu: „S nacionalne je razine propisano na koji način autoprijevoznici smiju prevoziti osobe. U ovom slučaju ćemo zasigurno primijeniti isti model i pojačati nadzor u autobusima. Iz tog razloga smo i donijeli odluke u suradnji s ravnateljima da se ide u dvosmjenski rad kako bismo upravo izbjegli tu mogućnost socijalnih kontakata i kako bi uspjeli poštivati mjere koje su nužne i potrebne“, naglasio je načelnik Stožera CZ SMŽ