Završeno dječje igralište u Kutinskoj Slatini

 Završeno je dječje igralište u Kutinskoj Slatini, sjevernom prigradskom naselju na području Grada Kutine, koje je izgrađeno pored osnovne škole i crkve. Igralište je izgrađeno sredstvima Europskog fonda za ruralni razvoj uz sufinanciranje Grada Kutine i opremljeno je modernim i raznovrsnim spravama. Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić s predsjednikom Gradskog vijeća Davorom Kljakićem i suradnicima obišao je igralište po njegovom završetku.

„Posebno nas veseli što skoro svako naše prigradsko naselje ima dječje igralište, ali istina, samo s nekoliko sprava. LEADER mjerom putem LAG natječaja mi smo se odlučili izgraditi ovo igralište i opremiti ga modernim spravama. Pokazalo se to dobrim potezom i mještani su to dobro pozdravili, pa čak imamo situaciju da građani Kutine dovedu ovdje svoju djecu na igru“, rekao je Babić.


   Mišel Novosel voditelj projekta iz Odjela za gospodarstvo Grada Kutine rekao je kako je projekt vrijedan 500.000 kn. “Financiran je iz EU fonda za ruralni razvoj i sredstvima RH u iznosu od 355.000 kn. U sklopu projekta smo izradili  projektnu dokumentaciju i opremili ovo dječje igralište spravama među kojima je posebno zanimljiva žičara “zip line”, ali i druge sprave poput trampolina, mreža za penjanje i slično“, rekao je Novosel.

    Predsjednik Mjesnog odbora Kutinska Slatina Ivica Smola rekao je kako je igralište jako dobro posjećeno. „Zahvaljujem prije svega gradonačelniku i svima onima koji su sudjelovali na realizaciji ovog projekta. Ovo je pun pogodak s obzirom da smo mi prvo veće prigradsko naselje sa sjevera gdje ima puno djece i nije se moglo bolje“. Zadovoljstvo su na samom igralištu iskazale i mame, koje su rekle kako su djeca konačno manje na računalima, a više se igraju vani.


 Gradonačelnik Zlatko Babić rekao je kako je namjera Grada Kutine opremiti i ostala dječja igrališta i nada se da će ih EU fondovi pratiti i u tim namjerama kroz sljedeću omotnicu. Istaknuo je da je trenutno u tijeku i proširenje dječjeg igrališta na Trgu dr. Franje Tuđmana u Kutini.