Upisi u Učenički dom Kutina

I ove godine Učenički dom Kutina upisivati će nove učenike. Tim povodom u cijelosti prenosimo pismo Učeničkog doma u kojem se nalaze sve bitne informacije vezane za upis u Učenički dom.

Dragi učenici srednjih škola,

Ako ste upisali srednju školu na području Sisačko-moslavačke županije i ako imate prebivalište izvan Grada Kutine  i svakodnevno trošite svoje  vrijeme na putovanja do škole i nazad do svojih domova, ne gubite to dragocjeno vrijeme i dođite u Učenički dom Kutina, gdje ćete imati odlične materijalne, prostorne i pedagoške uvjete za izvršavanje svojih školskih obveza, adekvatnu i stručnu pomoć odgajatelja i svih ostalih zaposlenika Učeničkog doma Kutina.

Ove godine Učenički dom Kutina upisuje 36 novih učenika i to  15 mjesta za djevojke i 21  mjesto za mladiće.

Za sudjelovanje u natječaju prilažete:

-prijavnicu na natječaj za upis

-potvrdu škole o upisu u srednju školu ili ostvarenom mjestu na ljestvici poretka

-preslike svjedodžbi o završenom 5.,6., 7. i 8. razredu osnovne škole

-ostale dokumente koji mogu  utjecati na izravan upis i pravo prednosti na upis ukoliko se za smještaj učenika u Dom prijavi više učenika od raspoloživih mjesta, a prema odluci o uvjetima za prijam učenika u učeničke domove u šk. god. 2020/2021., koju je donijela ministrica znanosti i obrazovanja. Prijavnica i dokumenti koji su uvjet za upis u Učenički dom Kutina dostavljaju se elektroničkim putem na e-adresu: ucenicki-dom-kutina@sk.t-com.hr ili osobno.

I Odluku o upisu, dakle svim kriterijima za upis, te Natječaj za upis u Učenički dom Kutina za ovu školsku godinu možete naći internetskim stranicama Učeničkog doma Kutina www.dom-ucenicki-kutina.skole.hr

S izuzetnim zadovoljstvom obavještavamo vas da je smještaj i prehrana u Učeničkom domu Kutina za Vas  besplatna, jer te troškove, dakle troškove koje plaćaju roditelji,  pokriva Sisačko-moslavačka županija, odlukom župana Sisačko-moslavačke županije. Zato nemojte gubiti svoje vrijeme i novac, dođite u naš učenički dom i postanite član naše velike domske obitelji. S ponosom ističemo da nam je učenik u središtu pozornosti i razvoj njegove osobnosti prvenstveni cilj i ishod odgojno-obrazovnog rada, pri čemu naglasak stavljamo na rješavanje problema i razvoj kritičkog mišljenja kod učenika te poticanje inovativnosti i kreativnosti.

Svi naši programi temelje se na uzajamnom poštovanju, podršci učenicima te otvorenoj i pozitivnoj komunikaciji.

Nalazimo se u najljepšoj ulici u gradu, u Crkvenoj ulici, u centru grada, a u blizini su nam srednje škole  i svi ostali važni sadržaji.

Pozivamo Vas da nam se javite i započnete jednu prelijepu domsku priču koja će biti zauvijek utkana u Vaš život u procesu odrastanja i školovanja.

Dođite, javite se, mi Vas s radošću očekujemo!