Predsjednik županijskog SDP-a Nikola Domitrović dao ostavku i izašao iz stranke

Dugogodišnji član kutinskog SDP-a Nikola Domitrović dao je ostavku na mjesto županijskog predsjednika SDP-a i istupio iz članstva. Odluku o napuštanju stranke čiji je član dvadesetak godina objavio je kratkim priopćenjem za javnost, no u intervjuu koji je dao Večernjem listu detaljnije je objasnio razloge svoga odlaska. Loš izborni rezultat i stanje u stranci glavni su razlozi odlaska Domitrovića. Kako je istaknuo takvo stanje traje duže vrijeme, a kulminiralo je fijaskom na parlamentarnim izborima na koje, kako je rekao, kao županijski predsjednik, nije mogao znatno utjecati.
 „Osobno mislim da će SDP-u trebati dugo dugo da se oporavi od poraza na izborima, jer je u ovih 10-ak dana pokazao da ništa nismo naučili na greškama iz prošlosti jer nastavljamo istim putem. Odabir ljudi za određene funkcije već su pokazali da se SDP odlučuje na politiku kontinuiteta, a ne promjena. Od SDP-a i članovi i građani očekuju promjene, a vidimo da se to baš neće dogoditi u SDP-u. Mislim da SDP-u slijedi bolno prizemljenje, već na lokalnim izborima, ukoliko se ne dogodi čudo i na ovim unutarstranačkim izborima netko shvati da je SDP-u potrebna promjena u ljudima i da u vodstvu stranke treba biti minimalno 80% novih ljudi. Novih imena i prezimena, novih lica. Sve što se bude povezivalo s SDP-om u posljednjih 10-ak plus godina značit će daljnji pad SDP-a“, ističe Domitrović
  Domitrović u nastavku intervjua objašnjava da unatoč odličnim mjestima na listi 1., 5., 7. i 13., što je najbolje za SDP do sada, nisu uspjeli realizirati mandate i smatra  odgovornim činom snositi političku odgovornost. „Iako su me najbliži suradnici privremeno odgovorili od toga, stvari koje sam vidio i koje sam doživio na sjednici Glavnog odbora stranke ponukale su me na razmišljanje i donio sam odluku o ispisu iz članstva SDP-a i prestanka obnašanja dužnosti predsjednika županijske organizacije. Jednostavno mi se čini da se moje viđenje politike i način borbe za vrijednosti socijaldemokracije previše razlikuje od šireg vodstva stranke i da su nam ciljevi borbe u potpunosti drugačiji. Meni je javni interes ispred osobnog, a čini mi se da velikoj većini naših “vodećih” funkcionera to nije“, zaključuje Domitrović u intervjuu u Večernjem listu.