Obilazak radova na izgradnji pješačko-biciklističke staze uz Kutinicu

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić i pročelnik gradskog odjela za komunalni sustav, građenje i zaštitu okoliša, Eduard Gelešić obišli su radove na izgradnji pješačko-biciklističke staze uz Kutinicu. Spomenuti radovi na izgradnji pješačko biciklističke staze, šetnice protežu se uz potok Kutinicu kod Sportskog centra, odnosno Tehničke škole u Kutini.

Gradonačelnik je obišao radove i razgovarao sa sugrađankom koju brinu spomenuti radovi. Iz Grada ističu kako se postojeća pješačko biciklistička staza gradi među stablima drveća pazeći kako se postojeća drveća ne bi uništila, te se pridržavaju svih tehničkih i posebnih uvjeta vezanih za postojeću komunalnu infrastrukturu koja je u tom koridoru. 

“Pri izradi projekta naše  šetnice nastojali smo očuvati što više drveća, te su zaista uklonjena samo ona za koja je zaista bilo nužno da se uklone, a koja su i radi sigurnosti prolaznika morala biti uklonjena. Za svako drvo koje se moralo ukloniti prilikom provedbe nekog projekta, grad je i do sada to nadomještavao sadnjom višestruko većeg broja sadnica drveća u gradu kako bismo i dalje bili među najzelenijim gradovima u Hrvatskoj” rekao je gradonačelnik Babić. (www.kutina.hr)

Više o projektu šetnice možete pročitati na: https://www.kutina.hr/Vijesti/Citanje-vijesti/ArticleId/34199/oamid/1491