IZBORI 2020: Kutinčani i Moslavčani u najvećem broju dosad zastupljeni na kandidacijskim listama

Kutinčani i Moslavčani ove će godine u većem broju nego što je bilo prijašnjih godina biti prisutni na kandidacijskim listama za Hrvatski sabor. U VI. izbornoj jedinici imamo 19 kandidacijskih lista, a uz najveće stranke kandidirale su se i brojne manje stranke čiji bi prelazak praga bio uistinu pravo iznenađenje.
 Vladajući HDZ na svojoj listi nema kandidata iz Kutine, no ima predstavnicu Moslavine Marijanu Petir, rođenu Kutinčanku, koja je dobro poznata građanima Kutine. RESTART koalicija na svoju je listu vrlo visoko stavila dva Kutinčana, Željka Lenarta iz HSS-a i Jasminku Molnar iz SDP-a. Na listi Domovinskog pokreta Miroslava Škore nalaze se također dva Kutinčana Damir Markuš i Josip Marić. Na listi MOST-a nalazi se Kutinčanka Nikolina Borić. Stranka s imenom i prezimenom, FOKUS i Pametno na svoju su listu stavile Kutinčanku Irenu Vdović, te Popovčane Vladu Lendvaja i Ivicu Markovića . Popovača će uz ostale imati i svoja dva kandidata na listi stranke Neovisni za Hrvatsku/ HSP, a to su Josip Mišković i Ksenija Tomac Špoljarić. Na listi HNS-a koji izlazi samostalno naći će se Kutinčanin Ivan Nekvapil.
  Kandidata s našeg područja ima još na listama stranaka koje nisu tako vidljive u kampanji, no biračima će svi biti vidljivi 5. srpnja kada će se i znati koliko je koja stranka dobila mandata i jesu li birači preferencijalnim glasovima prepoznali domaće kandidate.