Trio Teneda – koncert klasične glazbe u Domu kulture

 POU Kutina otvorilo je sezonu u novim uvjetima koncertom klasične glazbe koji je sinoć u Domu kulture izveo Trio Teneda. Posjetitelje je pozdravila ravnateljica POU Kutina, Jasminka Molnar najavljujući postepeno otvaranje događaja koje je moguće održati u post korona situaciji.


 Koncert je održan u suradnji s Ministarstvom kulture koje želi publici približiti ljepotu klasične glazbe, te sufinancira takve vrste koncerata.
 

Trio Teneda čine violončelistica Neva Begović, pijanistica Terezija Cukrov, te sopranistica Davorka Horvat.Sve tri glazbenice iz trija Teneda diplomirale su na Muzičkoj akademiji u Zagrebu gdje žive i rade.

Trio zrači pozitivnom energijom i nerijetko izvodi i suvremenu klasičnu glazbu s naglaskom na Previna koji sklada i filmsku glazbu, te jazz kompozicije. Kutinsku su publiku glazbenice počastile i klasicima poput Straussa, Beethovena i Slavenskog. Ljubitelji klasike uživali su u ponovnoj mogućnosti slušanja kvalitetne glazbe uživo koju izvođači, bez obzira na broj posjetitelja, izvode u potpunosti posvećeno .