“Tri metra od mora, tri godine od tebe” – promocija albuma Andrije Rudića

„Tri metra od mora, tri godine od tebe“ naslov je albuma kutinskog glazbenika, bivšeg gradonačelnika, Andrije Rudića kojega je jučer po prvi puta predstavio domaćoj publici.
 Mjesto održavanja koncerta, dvorište kutinske Knjižnice i čitaonice, jedno je od najboljih mjesta za manje događaje koje Grad Kutina ima i koje značajno doprinosi dobroj atmosferi, osobito onoj glazbenog tipa.
  

Rasterećen od politike i potpuno posvećen glazbi Rudić je posjetiteljima pružio ugodan glazbeni doživljaj kroz koji su se mogli čuti razni utjecaji alternativne glazbe i brojnih podžanrova. Publici koja je pratila njegov glazbeni rad dosad su već u uho ušle pjesme „Ne daj mi“ i „Dugo“, a ovaj puta upoznali su se s cijelim albumom na kojem je 11 pjesama. Snimljene su u njegovom vlastitom studiju, u suradnji s MAST produkcijom,  Višeslavom Labošem i Danijelom Drakulićem, te redateljem Mariom Kovačem. Gošće albuma koje nažalost nismo imali prilike vidjeti bile su Maja Posavec, Željka Veverec i Maja Tisaj, sve odlični vokali, a posebna je i suradnja s Mennom Usf iz Egipta.

  Slušatelje mlađe dobi atmosfera Rudićevog albuma u nekim će dijelovima podsjetiti na Urbana, s mračno – melankoničnim momentima, no zasigurno je riječ o drugačijoj vrsti glazbe koja je zapravo mix glazbenih stilova, a ponegdje uključuje i elektroniku. Renomirani glazbeni kritičar Dubravko Jagatić rekao je kako je riječ o zrelim pjesmama za jedan debi album, koje imaju perspektivu vrtjeti se na domaćim top ljestvicama, a „Ne daj mi“ i „Dugo“ već su prisutni u radijskom eteru.

  Andrija Rudić predstavljanjem albuma u Kutini probio je led najavljenoj turneji koja je trebala početi u ožujku, no zbog situacije s koronom se sve odgodilo. Normalizacijom stanja otvorena su mu vrata za promociju albuma u drugim gradovima i široj publici koja preferira alternativniji glazbeni izričaj. Glazbeni put uvijek je otvoren za one koji žele razvijati svoje talente i biti slobodni reći kako se osjećaju. Rudić je upravo to učinio svojim albumom „Tri metra od mora i tri godine od tebe“ koji svakako vrijedi poslušati.
Ovim događajem, kako je tom prilikom istaknula ravnateljica Knjižnice Suzana Pomper, kutinska Knjižnica otvorila je “post korona” sezonu kulturnih događaja koji će se i dalje održavati uz propisane mjere.