Gradonačelnik s predstavnicima udruga Grada Kutine – predstavljen projekt KIND

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić ovih je dana održao nekoliko sastanaka s predstavnicima udruga s područja Grada Kutine. Po ublažavanju mjera uzrokovanih korona krizom u gradskoj vijećnici okupili su se predstavnici društvenog života Kutine. Riječ je o udrugama civilnog društva, kulture, sporta, te braniteljskim udrugama s područja grada. Gradonačelnik je prije svega zahvalio udrugama civilnog društva, jer su neke od njih sudjelovale u humanitarnom radu brinući se o starijim i nemoćnim sugrađanima u vrijeme korona krize, ali i drugim udrugama s područja sporta i kulture koje su pomogle na svoj način. Sve su se udruge dijelom odrekle i svojih prihoda koji su usmjereni na oporavak gospodarstva na području Grada Kutine, posebno malom poduzetništvu koje je najviše pogođeno krizom.

  Babić je tom prilikom predstavio projekt KIND (Kutina Industrial Logistic Zone), odnosno projekt opremanja i izgradnje Industrijsko-logističke zone s ciljem privlačenja investitora i pokretanja gospodarske obnove grada Kutine. Predstavnike udruga izvijestio je o tome kako su se intenzivirali radovi na Industrijsko-logističkoj zoni te kako je riječ projektu koji je važan za građane Kutine i razvoj Grada. Trenutno je jedan od problema građana nepostojanje staračkog doma kao i liste čekanja za dječji vrtić te su to ujedno i prioriteti za čije financiranje se neprestano traže izvori. Osposobljavanjem same Zone stekla bi se sredstva za samu realizaciju tih, kao i mnogih drugih projekata, objasnio je gradonačelnik te dodao:


  “Strateški projekt Grada Kutine je KIND (Industrijsko-logistička zona ili Kutina Industrial logistic zone) koji se prostire u neposrednoj blizini izlaza na autoput u Kutini na površini od 74ha. Projekt je označen kao strateški jer će se realizacijom osposobljavanja Industrijsko-logističke zone pokrenuti i gospodarska obnova Kutine. Gospodarska obnova Kutine rezultirat će povećanjem ulaganja u obrazovanje, povećanjem ulaganja u sigurnost, povećanjem ulaganja u zdravstveni sustav, snažnijim potporama poduzetnicima, ostvarenjem sustava Iz škole na posao i još niz preduvjeta koji su potrebni kako bi grad Kutina zadržao i privukao mlade te ostvario napredak u svim sferama života” rekao je gradonačelnik Zlatko Babić. 

   Pozitivan osvrt na predstavljeni projekt KIND dali su predstavnici udruga od Damira Badanjka iz braniteljskih udruga, Josipa Prajnera iz umirovljeničke populacije, do Dragutina Pasarića i Jasminke Molnar iz područja kulture koji se nadaju da će razvoj gospodarstva biti potpora i kvalitetnijem razvoju kulturnih i drugih društvenih aktivnosti na području Grada Kutine.