TZ Grada Kutine postavila InfoSmile „Outy“

Na trgu dr. Franje Tuđmana u Kutini Turistička zajednica Grada Kutine postavila je InfoSmile „Outy“. Inovacija je to mladog inovatora iz Kutine Marka Fertelmeša koji je osmislio samostojeći interaktivni info pano za prikazivanje poruka, oglasa, najava u slikovnom i video formatu uz dodatne elemente koji prate urbanog gosta i nove trendove.

Uređaj se sastoji od LED ekrana visoke svjetline i dijagonale od 140 cm s mogućnošću mijenjanja sadržaja „na daljinu“ s bilo koje lokacije s pristupom internetu. Ovaj smart info point namijenjen je različitim tipovima gostiju. Pruža informacije, služi kao sredstvo promocije i oglašavanja, a ujedno i kao biciklističko odmorište za cikloturiste, jer se osim LED ekrana u sklopu uređaja nalazi punjač za mobitele i ostale „pametne“ uređaje pogonjen solarnom energijom iz fotonaponskog panela, samoodrživa pametna klupa, servisni punkt za bicikle opremljen osnovnim alatima, stalak za parkiranje i zaključavanje bicikala, te punjač za E-bicikle. Ovaj projekt je u skladu s nastojanjima da se Kutina predstavi kao destinacija za sve tipove gostiju s razvijenom i diversificiranom turističkom ponudom.


Iz TZ Grada Kutine nadaju se da je ovo tek početak i da će uskoro u Kutini i okolici imati više ovakvih ili sličnih uređaja kutinskih inovatora.