Nove jaslice u OŠ Vladimira Vidrića dobile dozvolu za rad

Nove jaslice u OŠ Vladimira Vidrića spremne su za rad. Prostor je dobio dozvolu inspekcijskog nadzora, a početak rada ovisi o anketi koja je u tijeku i koja će odrediti koliko će djece početi ići u vrtić i u kojim objektima. Po nalazu inspekcije predstavnici Grada Kutine, Dječjeg vrtića i Osnovne škole Vladimira Vidrića održali su konferenciju za novinare na kojoj je predstavljen uređeni prostor.


Dječji vrtić Kutina s radom bi trebao početi u ponedjeljak u ograničeno obimu, rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Kutina Sandra Todorov.

„Uvjete će nam odrediti Vlada RH, odnosno vrijeme kada ćemo moći početi s radom. Za skupinu imamo 15 djece od godine dana i kojeg mjeseca starosti. Zaposlit će se dvije odgojiteljice koje su već u sustavu i radile su na zamjenama, a sada će dobiti ugovore na godinu dana do kraja sljedeće pedagoške  godine“, rekla je Todorov.
   Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić pri obilasku prostora rekao je kako će ovaj prostor riješiti listu čekanja za djecu jasličke dobi.

 „Ovo je drugi prostor koji smo prilagodili za rad dječjeg vrtića. Ova adaptacija odnosno rekonstrukcija prostora zajedno sa obnovom svlačionica, jer smo dio svlačionica prenamijenili u ovaj vrtić, te njegovo opremanje, financirao je Grad Kutina sa 350.000 kn vlastitih sredstava. Prostor će ostati na korištenje školi i moći će se prenamijeniti u neku drugu namjenu, bilo redovnu nastavu ili produženi boravak nakon što izgradimo novi dječji vrtić za koji imamo gotov projekt i građevinsku dozvolu, ali trebamo zatvoriti financijsku konstrukciju jer radi se o većem zahvatu za grad Kutinu“, rekao je gradonačelnik Zlatko Babić.

Istaknuto je kako se još ne zna hoće li biti potrebe za stavljanjem ovog prostora u namjenu već od ponedjeljka 11. svibnja, kada vrtić kreće s radom u ograničenom obimu. Izglednije je da će se raditi samo u dijelu objekata, što će sve ovisiti o anketama koje su u tijeku, te će se sutra znati više o broju djece koja bi krenula u vrtić od idućeg tjedna.


    Ravnateljica OŠ Vladimira Vidrića Snježana Coha istaknula je kako je ovo rezultat dobre suradnje osnivača, Grada Kutine, i škole Vladimira Vidrića koja izlazi u susret s prostorom za uređenje drugih jaslica. „Osim što je renoviran vrtić, te je skladište i dio svlačionice prenamijenjen u jaslice, bit će obnovljena i ženska svlačionica zajedno s WC-ima i tuševima za djevojčice i to nam je posebno drago jer su stare svlačionice bile u lošem stanju“, zaključila je Snježana Coha.