„More života 2“ – izložba podvodnih fotografija Dalibora Andresa

Udruga Specijalne jedinice policije Kutina u suradnji s Muzejom Moslavine organizator je izložbe „More života 2“ autora Dalibora Andresa iz Siska koja je od jučer otvorena za javnost u Galeriji Muzeja Moslavine.
 Dalibor Andres, po zanimanju magistar elektrotehnike, zaljubljenik je u podmorje gdje spaja svoju ljubav prema ronjenju i podvodnoj fotografiji. Njegove očaravajuće fotografije dva su mu puta donijele titulu prvaka Hrvatske u podvodnoj fotografiji, a izložba „More 2“ koja je postavljena uoči pandemije sada je otvorena za posjetitelje svakim radnim danom u Galeriji Muzeja Moslavine.


  „Poveznica kutinskih RIS-ova i Dalibora Andresa dogodila se u Ronilačkom klubu Sisak s kojim nekoliko članova Specijalne policije Kutina surađuje i roni“, rekao nam je Davor Šoštarić tajnik udruge Specijalne policije RIS Kutina.


  Izložba je nastala i u suradnji s Prirodoslovnim Muzejom u Dubrovniku i Fotoklubom Siscia Obscura, a prikazuje biljni i životinjski svijet Jadrana sa svom njegovom ljepotom i bogatstvom. Skriveni morski konjici, posebne vrste riba, kornjača, algi, samo je dio hrvatskog podmorja koje plijeni i potiče na razmišljanje u ozračju klimatskih promjena, a koje je sjajno prikazao ovaj nagrađivani fotograf.

Svi ljubitelji dobre fotografije imaju priliku pogledati plavu bajku pod nazivom MORE ŽIVOTA 2 koja će do kraja mjeseca biti postavljena u Kutini.