U Noći muzeja – Muzej Moslavine obilježit će 60 godina rada

Kutinski Muzej Moslavine ove godine uz manifestaciju Noć Muzeja koja će se održati 31. siječnja obilježit će i 60 godina svoga postojanja. Na taj način će se i tematski uklopiti u 15. Noć muzeja u Hrvatskoj.
  Kao i na svim dosadašnjim Noćima Muzeja u Kutini za svoju vjernu publiku priredili su bogat program koji uz edukativnu notu, ima i onu neformalnu koja uključuje druženje, razgovor i zabavu. Upravo susreti u Muzeju u ležernoj atmosferi privlače u ovu kulturnu ustanovu nove posjetitelje, što je potvrđeno u svim gradovima RH.


 Manifestacija je u RH započela 2005. godine s nekolicinom zagrebačkih muzeja, da bi tijekom proteklih godina prerasla u najznačajniju manifestaciju hrvatskih muzeja.

 Godinama su manifestaciju gradili muzealci svojim programima, publika koja ju je podržavala, javnost, mediji i partneri. Na temelju brojnih anketa, istraživanja stavova posjetitelja hrvatskih muzeja te kvalitetne evidencije posjeta muzejima i drugim baštinskim ustanovama, može se reći da su tisuće i tisuće posjetitelja obišli hrvatske muzeje proteklih 15 godina tijekom održavanja manifestacije. Promocija muzeja i muzejske struke, te stvaranje nove publike glavni je doseg ovog kulturnog događaja. Brojni su posjetitelji „otkrili„ muzeje, da bi kasnije postali i njihova stalna publika.